Annonce
Tarm

Nogen fik røde ører: Handelsforening har fået bomme og skilte tilbage

Heldigvis fik nogle røde ører og leverede bomme og skilte tilbage, fortæller bychef Mette Christensen fra Skjern Handelsforening. Arkivfoto
Skjern Handelsforening har fået det meste afspærringmateriel tilbage, efter at det blev stjålet ved Open by Night.

Skjern: Handelsforeningen får alligevel ikke en kæmpestor regning fra Ringkøbing-Skjern Kommune efter Open by Night-arrangementet den 29. maj.

Efter arrangementet forsvandt en stor del af det afspærringsmateriel, som handelsforeningen havde lånt af kommunen for at spærre gaderne i Skjerns centrum af; rød-hvide bomme og skilte med "Indkørsel forbudt" og "Gågade".

Bychef Mette Christensen havde rykket alt ind på fortovet efter arrangementet, men da kommunens folk fredag morgen kørte rundt efter bomme og skilte, var der forsvundet en del.

Det fik Mette Christensen til at appellere til de, der i høj stemning var "kommet" til at tage ting med hjem, om at sætte tingene tilbage til der, hvor det var taget fra.

- I løbet af sidste weekend er det hele stort set kommet frem, så nogle har haft røde ører og har afleveret ting tilbage. Det er blevet sat forskellige steder i Skjern, hvor jeg ikke har sat det, fortæller Mette Christensen.

Der mangler stadig nogle skilte, især "Indkørsel forbudt"-skilte.

- Der er kommet så meget tilbage, at jeg ikke vil gå til Politiet med det, siger bychefen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce