x
Annonce
Kolding

Nogle åbner, andre udskyder: Lokale campingpladser har forskellig strategi

Campingfolket har glædet sig til nu, hvor sæsonen åbner mange steder. Men der er forskellige strategier i forhold til at modtage gæsterne eller ej rundt omring - også i Kolding. Arkivfoto: H.C. Gabelgaard
Nogle udskyder sæsonen, og andre lukker flere fælles faciliteter. - Nogle af vores gæster har valgt at komme senere end de plejer, lyder det hos Stensager Camping, der åbner for gæsterne fra på fredag.

Kolding: Nogle campingpladser landet over - og også i Kolding - vælger at udsætte sæsonåbningen på grund af coronakrisen, mens andre er klar til at modtage gæster. De må dog forvente et lavere servicenieau, end de er vant til.

Sådan er det eksempelvis hos Stensager Camping, der modtager de første sæsongæster på fredag.

- Vi åbner blandt andet ikke for køkkenet, fællesrum og hoppepuden, og toiletbygningerne vil kun delvis være åbne, fortæller Anders Gustafsson, der er indehaver af campingpladsen, som har udsigt over Lillebælt.

På Stensager Camping er der plads til 250 vogne, og normalt kommer de første 140 styk, når pladsen åbner til foråret. I år bliver der færre end normalt, blandt andet fordi nogle af de faste gæster har skrevet, at de først kommer og nogle uger, når corona-situationen er lidt mere afklaret.

Bekymrer det dig i forhold til din forretning?

- Nej, ikke så meget, for folk skal nok dukke op. Og med den situation, vi har i øjeblikket, så kan det jo være, at der er flere danskere, som i år vælger at holde ferie herhjemme, siger Anders Gustafsson.

Annonce

Unionen aflyser

Dansk Camping Union, som har 50.000 medlemsfamilier og driver 22 campingpladser, har onsdag udsendt denne besked:

"Pga. corona-krisen i Danmark er åbningen af DCUs campingpladser udsat til d. 13. april 2020. De vinteråbne pladser er også lukket indtil da. Vi føler en moralsk forpligtelse til at støtte indsatsen mod coronasmitten. Vi gør det for at passe på vores gæster og ansatte, og håber meget på medlemmernes og gæsternes forståelse".

Landets campingpladser vælger selv, om de holder åbent eller ej, så længe generelle regler omkring coronavirus bliver fulgt.

Ingen gensynskram

Fælles for alle campingpladser er, at de ikke fra myndighedernes side er lukket ned. Det er op til den enkelte plads. Nogle campingpladser er åbne, andre er på vej til at åbne, mens andre har udsat sæsonen.

Til gengæld har alle pladser skærpede retningslinjer for, hvordan man kan opholde sig på pladsen, men også i forhold til hygiejne, som er en væsentlig faktor i forhold til at slå virus ihjel.

- Vi har håndsprit udenfor bygningerne, og så er vores toiletter indrettet, så der ikke er store, fælles arealer, man har rummene for sig selv. Og så kommer vi til at gøre mere rent end ellers, blandt andet holder vi receptionen lukket ved middagstid, så vi selv kan komme rundt og gøre ekstra rent, fortæller Anders Gustafsson.

Han forklarer, at indretningen af den enkelte campingsplads kan være afgørende for, om man vil åbne nu eller ej.

- Og herude er det os selv, som driver pladsen, så vi har en rigtig god føling med alting og med at få gjort rent løbet af dagen, siger han.

Svært at sikre sig

Også Gammel Ålbo Camping tager imod gæster i denne tid. Her lyder meldingen dog til alle, at fællesfaciliteter som køkken, vaskere og toiletter lukkede. Og så tilføjede campingpladsen i mandags på sin hjemmeside:

"Husk at al gensynsglæde og hilsen på naboer skal foregå med min. 2 meters afstand, samt max 5 personer i en forsamling. Under hensyntagen til disse få regler, er I alle velkommen til at komme på pladsen".

Dancamps, der driver adskillige pladser i landet og også ved Vonsild, har derimod valgt at udskyde sæsonen til tidligst den 14. april. Her beder man sine gæster følge med på hjemmesiden. Samme melding er netop kommet fra alle 22 campingpladser under DCU.

- Vi har valgt at følge samme strategi som DCU, fordi vi ikke mener, det er forsvarligt at åbne på dette tidspunkt. Det vil være et stort ansvar, synes jeg, for selv om vi lukker ned for fællesarealer, så er det svært for os at sikre, at vi ikke ender med en situation, hvor smitten bliver spredt mellem campisterne, siger direktør Camilla Dvinge fra Dancamps.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce