Annonce
Kolding

Nogle åbner, andre udskyder: Lokale campingpladser har forskellig strategi

Campingfolket har glædet sig til nu, hvor sæsonen åbner mange steder. Men der er forskellige strategier i forhold til at modtage gæsterne eller ej rundt omring - også i Kolding. Arkivfoto: H.C. Gabelgaard
Nogle udskyder sæsonen, og andre lukker flere fælles faciliteter. - Nogle af vores gæster har valgt at komme senere end de plejer, lyder det hos Stensager Camping, der åbner for gæsterne fra på fredag.
Annonce

Kolding: Nogle campingpladser landet over - og også i Kolding - vælger at udsætte sæsonåbningen på grund af coronakrisen, mens andre er klar til at modtage gæster. De må dog forvente et lavere servicenieau, end de er vant til.

Sådan er det eksempelvis hos Stensager Camping, der modtager de første sæsongæster på fredag.

- Vi åbner blandt andet ikke for køkkenet, fællesrum og hoppepuden, og toiletbygningerne vil kun delvis være åbne, fortæller Anders Gustafsson, der er indehaver af campingpladsen, som har udsigt over Lillebælt.

På Stensager Camping er der plads til 250 vogne, og normalt kommer de første 140 styk, når pladsen åbner til foråret. I år bliver der færre end normalt, blandt andet fordi nogle af de faste gæster har skrevet, at de først kommer og nogle uger, når corona-situationen er lidt mere afklaret.

Bekymrer det dig i forhold til din forretning?

- Nej, ikke så meget, for folk skal nok dukke op. Og med den situation, vi har i øjeblikket, så kan det jo være, at der er flere danskere, som i år vælger at holde ferie herhjemme, siger Anders Gustafsson.

Unionen aflyser

Dansk Camping Union, som har 50.000 medlemsfamilier og driver 22 campingpladser, har onsdag udsendt denne besked:

"Pga. corona-krisen i Danmark er åbningen af DCUs campingpladser udsat til d. 13. april 2020. De vinteråbne pladser er også lukket indtil da. Vi føler en moralsk forpligtelse til at støtte indsatsen mod coronasmitten. Vi gør det for at passe på vores gæster og ansatte, og håber meget på medlemmernes og gæsternes forståelse".

Landets campingpladser vælger selv, om de holder åbent eller ej, så længe generelle regler omkring coronavirus bliver fulgt.

Annonce

Ingen gensynskram

Fælles for alle campingpladser er, at de ikke fra myndighedernes side er lukket ned. Det er op til den enkelte plads. Nogle campingpladser er åbne, andre er på vej til at åbne, mens andre har udsat sæsonen.

Til gengæld har alle pladser skærpede retningslinjer for, hvordan man kan opholde sig på pladsen, men også i forhold til hygiejne, som er en væsentlig faktor i forhold til at slå virus ihjel.

- Vi har håndsprit udenfor bygningerne, og så er vores toiletter indrettet, så der ikke er store, fælles arealer, man har rummene for sig selv. Og så kommer vi til at gøre mere rent end ellers, blandt andet holder vi receptionen lukket ved middagstid, så vi selv kan komme rundt og gøre ekstra rent, fortæller Anders Gustafsson.

Han forklarer, at indretningen af den enkelte campingsplads kan være afgørende for, om man vil åbne nu eller ej.

- Og herude er det os selv, som driver pladsen, så vi har en rigtig god føling med alting og med at få gjort rent løbet af dagen, siger han.

Annonce

Svært at sikre sig

Også Gammel Ålbo Camping tager imod gæster i denne tid. Her lyder meldingen dog til alle, at fællesfaciliteter som køkken, vaskere og toiletter lukkede. Og så tilføjede campingpladsen i mandags på sin hjemmeside:

"Husk at al gensynsglæde og hilsen på naboer skal foregå med min. 2 meters afstand, samt max 5 personer i en forsamling. Under hensyntagen til disse få regler, er I alle velkommen til at komme på pladsen".

Dancamps, der driver adskillige pladser i landet og også ved Vonsild, har derimod valgt at udskyde sæsonen til tidligst den 14. april. Her beder man sine gæster følge med på hjemmesiden. Samme melding er netop kommet fra alle 22 campingpladser under DCU.

- Vi har valgt at følge samme strategi som DCU, fordi vi ikke mener, det er forsvarligt at åbne på dette tidspunkt. Det vil være et stort ansvar, synes jeg, for selv om vi lukker ned for fællesarealer, så er det svært for os at sikre, at vi ikke ender med en situation, hvor smitten bliver spredt mellem campisterne, siger direktør Camilla Dvinge fra Dancamps.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

Annonce