Annonce
Læserbrev

Nogle gange er det bare for dyrt at spare

Læserbrev: Ifølge en artikel i JydskeVestkysten er det Aabenraa Andelsboligforening, som ejer stien på Damms Teglgård. Artiklen fortæller intet om, at det rent faktisk er kommunen, som i sin tid anlagde stien. Endvidere er stien en del af Kløverstien, hvorfor jeg må formode, at kommunen har fået tilskud til etablering af denne via Friluftsrådet eller lign.

Kommunen har på et tidspunkt været tvunget til at spare på pengene, og når man ser på stierne på Høje Kolstrup generelt, må man jo indrømme, at sparekniven har været skarp og effektiv. En stor del af stisystemet bliver ikke vedligeholdt i den grad, det efter min mening burde. Nu er Høje Kolstrup kommet af både ghetto- og udsatlisten, men i modsætning til mange andre ser jeg ikke kun de 5 fra statens side angivne kriterier som indikation af, om et område er på ghetto- eller udsatlisten.

Det visuelle indtryk, gæster, nye beboere mm får, gør sig også gældende. Stier, bænke, manglende affaldsspande, busskure samt ikke udført vedligeholdelse af disse viser med al tydelig et "glemt" område i Aabenraa.

Som beboer på Høje Kolstrup får jeg fornemmelsen af, at dette område bedre kan betegnes som udkants-Aabenraa.

Som de fleste uoverensstemmelser løses konflikter ved dialog. Jeg havde forventet en løsning, hvor kommunen enten havde genetableret det område, stien er anlagt på, eller at man fra kommunens side havde overdraget stien i ordentlig stand med ny belysning.

Boligforeningen kunne vælge at fjerne stien. Dette ville udsætte beboere på Damms Teglgård for en del gener, da trafikken så ville være på den lille sti direkte ved boligerne med fare for at nogle kommer til skade.

Høje Kolstrup er opbygget af broer og stisystemer uden fortove langs vejene. Kommunen får et problem, hvis boligforeningen nedlægger stierne. Hvor skal fodgængerne gå?

Nogle gange er det bare for dyrt at spare.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce