Annonce
Læserbrev

Nogle gange er det bare for dyrt at spare

Annonce

Læserbrev: Ifølge en artikel i JydskeVestkysten er det Aabenraa Andelsboligforening, som ejer stien på Damms Teglgård. Artiklen fortæller intet om, at det rent faktisk er kommunen, som i sin tid anlagde stien. Endvidere er stien en del af Kløverstien, hvorfor jeg må formode, at kommunen har fået tilskud til etablering af denne via Friluftsrådet eller lign.

Kommunen har på et tidspunkt været tvunget til at spare på pengene, og når man ser på stierne på Høje Kolstrup generelt, må man jo indrømme, at sparekniven har været skarp og effektiv. En stor del af stisystemet bliver ikke vedligeholdt i den grad, det efter min mening burde. Nu er Høje Kolstrup kommet af både ghetto- og udsatlisten, men i modsætning til mange andre ser jeg ikke kun de 5 fra statens side angivne kriterier som indikation af, om et område er på ghetto- eller udsatlisten.

Det visuelle indtryk, gæster, nye beboere mm får, gør sig også gældende. Stier, bænke, manglende affaldsspande, busskure samt ikke udført vedligeholdelse af disse viser med al tydelig et "glemt" område i Aabenraa.

Som beboer på Høje Kolstrup får jeg fornemmelsen af, at dette område bedre kan betegnes som udkants-Aabenraa.

Som de fleste uoverensstemmelser løses konflikter ved dialog. Jeg havde forventet en løsning, hvor kommunen enten havde genetableret det område, stien er anlagt på, eller at man fra kommunens side havde overdraget stien i ordentlig stand med ny belysning.

Boligforeningen kunne vælge at fjerne stien. Dette ville udsætte beboere på Damms Teglgård for en del gener, da trafikken så ville være på den lille sti direkte ved boligerne med fare for at nogle kommer til skade.

Høje Kolstrup er opbygget af broer og stisystemer uden fortove langs vejene. Kommunen får et problem, hvis boligforeningen nedlægger stierne. Hvor skal fodgængerne gå?

Nogle gange er det bare for dyrt at spare.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce