Annonce
Haderslev

Nogle kunder vil stadig klippes: Frisør opfordrer til samfundssind

Regina Laugesen er indehaver af Hair by Regina på Bispebroen. Hun får løbende henvendelser fra kunder og bekendte, der gerne vil klippes. Hun er uforstående overfor, at nogle frisører vælger at tage ud i private hjem med saks og farve - også selvom det er lovligt.Arkivfoto: Stine Hygum
Indehaver af Hair by Regina på Bispebroen, Regina Laugesen, har fået en del henvendelser fra folk, der gerne vil klippes og farves. Hun siger nej og opfordrer til, at vi udviser samfundssind og står sammen - og venter på, at frisørsalonerne igen må åbne.

Haderslev: I den seneste tid har Regina Laugesen, der er indehaver af Hair By Regina på Bispebroen, oplevet, at der er tjekket en del flere venneanmodninger ind på Facebook end normalt.

Og det er ikke fordi, at hun her midt i endnu en coronanedlukning har fået en masse nye venner, som gerne vil kunne følge med i hendes liv på Facebook.

Der er i stedet tale folk, som er blevet godt og grundigt trætte af, at håret trænger til at blive klippet eller farvet.

- Det er primært de unge i alderen 25-30 år, som skriver og spørger, om der er mulighed for, at jeg vil klippe dem, siger Regina Laugesen og fortsætter:

- Det er både kunder fra salonen, men det er også bekendte, som jeg har - der bor i andre byer og normalt ikke kommer i salonen.

Men Regina Laugesen har kun et svar, når hun bliver spurgt, om hun kan kigge forbi med saks og måske også en bøtte farve.

- Jeg har sagt nej. Det er ikke en livsnødvendighed at få ordnet håret, konstaterer hun og fortsætter:

- Jeg trænger da også selv til at få farvet hår, men jeg har besluttet, at jeg venter. Jeg er i samme båd som kunderne.

Samfundssind

Derfor bliver Regina Laugesen også irriteret, når hun hører om frisører, som tager hjem privat og klipper og farver deres kunder.

- Der er nogle, der vælger at tage det smuthul, der er i loven og tager ud til kunderne, siger hun og understreger, at det er en generel kritik - og at den ikke er rettet mod specifikke frisører.

Nedlukningen af frisørsaloner

På www.coronasmitte.dk står der blandt andet:

"Til og med den 7. februar 2021 gælder der visse midlertidige restriktioner, herunder krav om, at liberale serviceerhverv, hvor den smitteforebyggende afstand ikke kan sikres, skal holde lukket i perioden.
Det betyder, at følgende forretninger/lokaler skal holde lukket til og med den 7. februar 2021:

Tatovør-, piercing-, spa-, kropspleje-, skønheds- og massageklinikker

Frisørsaloner – dvs. lokaler, hvorfra tjenesteydelsen leveres. Det er således ikke forbudt for frisører at klippe kunder i den enkelte kundes private hjem."

Hun kan heller ikke forstå, at frisørerne overhovedet tør at tage ud i private hjem i disse tider:

- Jeg ved, at jeg ville være meget mere udsat ved at tage hjem til kunderne. Man ved ikke, hvor mange de ses med og man ved heller ikke, hvor meget de går op i hygiejne derhjemme. Alt det er lettere, når man er i salonen. Der kan jeg bedre styre det, gøre rent og have overblik. Det kan man ikke have i andres hjem.

For Regina Laugsen er det svært at holde tankerne helt væk fra salonens økonomi, nu hvor nedlukningen foreløbig er frem til den 7. februar.

- Jeg har egentlig ro i maven, men jeg er også lidt betænkelig ved tingene, siger hun.

Noget af tiden hjemme bruges på at søge hjælpepakker og få overblik over det, men derudover, så nyder hun, at hun har fået mere tid med sin fire-årige søn, som hun holder hjemme fra børnehaven.

- Men vi må bare få det bedste ud af det, selvom det er klart, at jeg savner salonen og vores kunder. Mange af dem har man jo kendt længe, men jeg ved jo, at vi får travlt, når vi igen må åbne.

Opfordringen fra frisøren er klar:

- Jeg mener, at vi alle er nødt til at udvise samfundssind. Det er en hård tid, men jo mere vi står sammen, desto hurtigere kan vi alle sammen komme i gang igen.

Haderslev

MetteMums: - Vi er her endnu