Annonce
Tarm

Nok er nok: To mænd mistede deres køretøjer

Politiets nummerpladegenkendelse har gjort livet svært for de trafikanter, der ser stort på, at de er frakendt kørekortet. Arkivfoto: Michael Bager

TARM: Der var ingen nåde at finde, da en politipatrulje tirsdag standsede to mænd på Vardevej i Tarm, som på trods af frakendelse af kørekortet alligevel kørte i henholdsvis bil og på en knallert45. Knallertføreren er en 43-årig mand fra Tarm, der blev standset kl. 11.50. Han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, men ikke nok med det. Politiet konfiskerede knallerten, som blev kørt væk med det samme. Blot 40 minutter senere, kl. 12.30, ringede alarmklokkerne igen hos betjentene, da de spottede en 32-årig mand fra Ølgod bag rattet i en bil. Også han så stort på, at han er frakendt kørekortet, men det gjorde betjentene ikke, da det langt fra er første gang, at den 32-årige udviser ligegyldighed over frakendelsen. Så bilen blev taget fra ham og han fik endnu en sigtelse for at køre uden kørekort. Heldigt for ham er dog, at toget går fra Tarm til Ølgod med jævne mellemrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce