Annonce
Tønder

Nolde nu med mundbind

Emil Nolde er ikke mindst kendt for sine store oliemalerier. Årets udstilling, der "genåbnes" på onsdag fokuserer på malerens mindre formater. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
På onsdag den 27. maj slår Nolde-museet i Seebüll syd for Aventoft atter dørene op. Når grænsen på et tidspunkt åbnes, kan danske gæsterne se frem til et museumsbesøg med mundbind.
Annonce

SEEBÜLL: I lighed med det danske samfund er også Tyskland ved at åbne op efter total nedlukning. Nolde-museet i Seebüll syd for Aventoft meldte mandag middag ud, at museet slår dørene op for publikum igen på onsdag den 27. maj. Det sker under behørig hensyntagen til de fortsat gældende tyske corona-regler, herunder at alle besøgende skal bære mundbind, at der der holdes minimumsafstand på 1,50 meter og at antallet er besøgende er begrænset.

- Museets café forventes genåbnet den 30. maj, oplyser museumsdirektør Christian Ring.

Med en fortsat lukket landegrænse må danske gæster altså vente lidt endnu med at se årets Nolde-udstilling. Den fokuserer på malerens små formater.

Nogle af billederne blev oprindeligt kun udført i småt format, andre billeder er fragmenter af større billeder, som Emil Nolde skar i stykker, fordi han ikke var tilfreds med dem.

Årets udstilling byder på 185 oliemalerier, pasteller og akvareller. 123 af dem har ikke tidligere været udstillet. Det gælder især oliemalerier, som Emil Nolde holdt for sig privat og havde hængende i sin bolig, uden at offentligheden skulle have adgang til dem.

Emil Nolde er ikke mindst kendt for sine store oliemalerier. Årets udstilling, der "genåbnes" på onsdag fokuserer på malerens mindre formater. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce