Annonce
Sport

Nomaden Simon Kjær præsterer bedst med ro i hjemmet

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Der skal findes en fast base til Simon Kjærs kone og børn, før han har arbejdsro til at spille god fodbold.

Landsholdets anfører Simon Kjær kender efterhånden Italien og livet i støvlelandet ret godt, idet han tidligere i karrieren tørnede ud for Palermo og Roma.

Nu er han på en lejeaftale i Atalanta, efter en periode hvor det begyndte at knibe med spilletid i spanske Sevilla.

Kjær har været i mange klubber i Europa. Han kender derfor en hel del til tumulten, det medfører at flytte familien til et nyt land og starte forfra.

- Hvis alle de ting kommer på plads først, så ved jeg, at jeg spiller god fodbold og har arbejdsro på den front.

- Jeg har aldrig været nervøs for mig selv i de her situationer. Jeg ved, at hvis mit bagland har det godt, så har jeg det også godt, siger Simon Kjær, der i denne uge er samlet med landsholdet forud for EM-kvalifikationskampen lørdag mod Schweiz.

Karrieren har ud over flere perioder i Italien budt på ophold i Tyskland, Frankrig, Tyrkiet og Spanien. Basen skiftes som regel ud efter maksimalt et par år samme sted.

Denne sommer skete skiftet i slutningen af transfervinduet, hvilket ifølge landsholdsanføreren var lidt hektisk.

- Den her gang skete det meget hurtigt, men det var en mulighed, vi havde kigget på i løbet af sommeren. At det skete lige til sidst, gjorde det selvfølgelig lidt hektisk, men det var vi forberedt på, siger Simon Kjær.

Kjær rykkede til Palermo fra FC Midtjylland som 19-årig. Derefter bragte karrieren ham til tyske Wolfsburg, hvorfra han blev lejet ud til den italienske hovedstadsklub Roma. Dengang havde han ikke børn.

- Det har jeg nu, og så handler det om, at de kommer på plads og har det godt, samt at min kone har det godt, så trives jeg.

- Jeg har prøvet mange ting, og når jeg tager et valg, sker det ikke impulsivt. Jeg ved, hvilke tanker jeg skal igennem, og derfor er jeg også tryg i situationen, fortæller Kjær.

Simon Kjær er mødt ind i landsholdslejren med kun to kampe under bæltet for sin nye klub.

Han plejer at være sikker på Åge Hareides holdkort som landsholdets anfører. Danmark møder Schweiz i en uhyre vigtig EM-kvalifikationskamp lørdag i Parken.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce