Annonce
Sønderborg

Nordalsisk friskole overtager nedlagt brandstation

Brandkaptajn Torben Wriborg overdrog tirsdag nøglerne til friskolens formand Jens Peter Christiansen. Foto: Kim Holm
Oksbøl Friskole vil indrette kreativt univers til sine elever og kultursted til sognets foreninger i den tidligere brandstation.
Annonce

Oksbøl: Snart kommer der igen liv igen i brandstationen i Oksbøl, der har stået tom, siden det frivillige brandværn blev nedlagt i september 2016. Oksbøl Friskole har gratis fået overdraget bygningen af Sønderborg Kommune.

- Det er da lidt fantastisk. Vi er nok den eneste friskole i Danmark med egen brandstation, siger friskoleleder Solveig Olsen.

Tirsdag kunne hun sammen med skolens 181 elever og omkring 60 forældre, så officielt overtage huset, der er nærmeste nabo til friskolen. Det skete med rød snor, taler og alkoholfri brandbilsdrink i den tidligere vagtstue.

Huset skal nu igennem en gennemrenovering, hvor både lofter, gulve, toiletter og porten skal have den store tur, inden det tages i brug.

- Vi vil gerne indrette et kreativt univers til de kreative fag. Det skal være retro, bæredygtigt og anderledes end den almindelige skole, forklarer skolelederen.

Renoveringen kommer til at ske i nogle etaper og selvfølgelig koste nogle penge. Det nøjagtige beløb vides endnu ikke.

Vi vil gerne indrette et kreativt univers til de kreative fag. Det skal være retro, bæredygtigt og anderledes end den almindelige skole

Solveig Olsen, leder af Oksbøl Friskole

Annonce

Til glæde for alle

Skolens støtteforening arrangerer 1. september pedaltræf, og de anslåede 80.000-100.000 indsamlede kroner herfra vil gå til projektet. Desuden har skolen fået 28.500 kroner fra det nedlagte brandværn.

Det var først Oksbøl Sogneforening, der ville overtage brandstationen og indrette medborgerhus. Den fik i foråret et nej fra Sønderborg Kommune og sogneformand Poul Erik Nørgaard tog derfor kontakt til friskolen for at høre, om det ikke var noget for dem.

- Det var da oplagt at bruge. Brandstationen ligger perfekt for os. Det ville da være synd, hvis lokalerne ikke blev udnyttet, forklarer Solveig Olsen.

Sogneforeningen og andre foreninger kommer da også til at få glæde at det "ny" hus, når det står færdigt. Efter skoletid kan de låne sig ind - dog ikke fest.

- Både skolen og foreninger skal da have glæde af huset. Tankegangen er, at det skal være et kultursted, der kan bruges af sognet. Et sted hvor folk kan mødes.

I dag bruger sognets foreninger flittigt friskolen til arrangementer, og brandstationen kan dermed aflaste skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce