Annonce
Sønderborg

Nordborg kirke – menighedsrådsvalget 2020

Annonce

LÆSERBREV: Det blev så noget over midsommer før menighedsrådet ved Nordborg Kirke kunne indkalde til orienteringsmøde i sognegården om efterårets valg til menighedsråd for de kommende fire år.

I disse corona-tider skulle orienteringsmødet afvikles under hensyntagen til at undgå evt. corona-smitte. Derfor var mødelokalet for denne aften indrettet til et reduceret antal deltagere. Alle pladser blev optaget.

På mødet blev der af menighedsrådets formand og øvrige medlemmer orienteret om deres ansvarsområder økonomi, kirke, kirkegård, aktiviteter m.fl. Orienteringen gav os som tilhørere et godt indblik i rådets arbejde samt om det gode samarbejde, der er i rådet. Sognet har en sund økonomi.

Videre orienterede sognepræsten, organisten og kirkegårdslederen om nuværende og fremtidige aktiviteter. Alt bar indtryk af godt samarbejde.

Grundtvig skrev i 1836 salmen ”Kirken den er et gammelt hus.....” det er Nordborg kirke også – så det er et ”hus”, der skal værnes om, ikke alene bygningsmassen, men også om dem – kirkens personale og menighedsrådet - som påtager sig ansvar for den daglige drift – hvis jeg må udtrykke det sådan.

Men, der er et men, for der skal vælges personer til den kommende fire års periode.

I Nordborg sogn er der ca. 3.757 indbyggere, ca. 3.100, eller ca. 82% af dem, er medlemmer af Folkekirken.


Det er ikke eksamen, uddannelse eller erhverv, der stilles som betingelse for at blive valgt – det skal være lysten til fællesskabet.

Børge Zanchetta.


Så nu kære medlemmer skal der gøres en indsats af jer for at få valgt medlemmer til det nye menighedsråd. Forholdet er nemlig det, at fire medlemmer har meddelt, at de ikke genopstiller, så der er brug for kandidater. Rådet har otte medlemmer.

Hvis vi fortsat ønsker et levende og engageret kirkeliv, så er der plads til nye medlemmer.

Det at være medlem i menighedsrådet betyder ikke, at man skal sidde på kirkebænken til alle gudstjenester eller være deltager i samtlige aktiviteter. Der vil være rig lejlighed til at få indgående kendskab til hele den kirkelige palet.

Det er ikke eksamen, uddannelse eller erhverv, der stilles som betingelse for at blive valgt – det skal være lysten til fællesskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce