Annonce
Esbjerg

Nordea-Fonden støtter de små bysamfund: Hviding og Jedsted får del i puljen

Formand for Kongeådal Sportsforening, Marianne P. Kømler glæder sig til at kunne færdiggøre arbejdet omkring Åhuset med det flotte beløb fra Nordea-Fonden.
Hviding Sognearkiv og Kongeådal Sportsforening har modtaget støtte fra Nordea-Fonden til lokale projekter, der skal styrke fællesskabet i de små bysamfund.

Ribe: Hviding Sognearkiv og Kongeådal Sportsforening er to af 61 institutioner, der har fået del i Nordea-Fondens "Her bor vi-pulje."

På grund af den overvældende interesse for at styrke aktive fællesskaber i de små bysamfund,  har Nordea-fonden lagt 8 millioner kroner oven i den 60 millioner kroner store "Her bor vi-pulje". Mere end hver tredje af de 1300 små byer i Danmark har søgt puljen, og ønsket om at samle borgerne på tværs af generationer i et fælles byrum går igen i mange af de forslag, som fonden har valgt at støtte.

Hviding Sognearkiv har modtaget 752.170 kroner til etablering af nye foreningslokaler til sognearkivet i Hviding. Lokalerne skal ligge som en tilbygning til det lokale kultur- og aktivitetscenter, og kasserer i Hviding Sognearkiv, Jytte Knudsen glæder sig til at komme i gang med projektet.

Annonce

- Vi er rigtig glade for, at Nordea-Fonden støtter os, og for at vi har nu fået samlet de nødvendige penge sammen til de nye lokaler, siger Jytte Knudsen, der har påtaget sig hvervet som fundraiser.

- Udover beløbet fra Nordea-Fonden har vi modtaget Terkel Jørgensen Legatet og støtte fra Esbjerg Kommune fra to forskellige puljer, fortæller fundraiseren, der sammen med resten af arbejdsgruppen mødes i næste uge for at planlægge det videre forløb.

Løfter i flok

Kongeådal Sportsforening har modtaget 332.176 kroner til aktivering af udvendige arealer og inventar til Åhuset, som er et nyetableret aktivitetshus i Kongeådal.

Marianne P. Kømler, der er formand for sportsforeningen er meget glad for, at Nordea-Fonden har betænkt foreningen.

- Det var en stor overraskelse at få så mange penge, og vi er utroligt taknemmelige overfor Nordea-Fonden, lyder det fra den glade formand, der glæder sig til at komme i gang med at området omkring foreningshuset, hvor der skal laves p-pladser, indkørsel og belysning.

- Vi har fået støtte fra andre fonde til at bygge selve huset og midler fra DGI til møbler i omklædningsrummet, så vi er meget glade for at kunne færdiggøre arbejdet med Åhuset med det flotte beløb fra Nordea-Fonden, siger Marianne P. Kømler.

- Vi er overvældede og også overraskede over den store interesse. Samlet set har vi modtaget ansøgning fra mere end hver tredje landsby og mindre bysamfund i landet. Det understreger, den fornemmelse vi havde i forvejen: At de små bysamfund formår at løfte i flok for at realisere deres drømme, siger direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden, der støtter gode liv.

- Nordea-fonden vil med puljen inspirere de mindre lokalsamfunds drivkræfter og give plads til de ofte oversete potentialer, som kan samle byen og dens beboere, siger direktør Henrik Lehmann Andersen, og tilføjer:

- Mange steder har man foruden vores støtte selv rejst midler via kommunen, lokale indsamlinger og andre fonde. Vi ser puljen som et økonomisk rygstød til de lokale ildsjæle.

Om Nordea-fonden

 Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål og støtter projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. Se mere på nordea-fonden.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce