Annonce
Varde

Nordenskov Industri Montage vokser og vokser

Nordenskov Industri Montage startede i et maskinhus. Siden er virksomheden blevet udvidet ad flere omgange.

ØSE: Nordenskov Industri Montage har netop fået tilladelse til at udvide med en kæmpestor hal til biler og maskiner. Virksomheden producerer sprøjtekabiner og ventilationsudstyr til forurenende virksomheder som autobranchen og smedeværksteder.

Virksomheden ligger i landzonen, og for direktør Jens Kristian Vestergård er det vigtigt, at kommunen tillader erhvervsbyggeri i landzonerne.

– Vi har pladsproblemer, og hvis vi ikke havde fået tilladelsen til at udvide, kunne vi være nødt til at flytte til erhvervsområdet i Roust. Men alle vores medarbejdere er her fra området, og de ville bare få længere til arbejde. Og vi generer jo ingen herude, siger han.

En anden ting, der er vigtig for Jens Kristian Vestergård, er, at han med sin virksomhed og 14 ansatte er med til at holde liv i det lille samfund i Øse by.

Læs mere i JydskeVestkysten eller e-avisen mandag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce