Annonce
Varde

Nordenskov overvejer en kro på folkeaktier

Billedet er fra et borgermøde på Nordenskov Kro. En gruppe håber, at beboerne i Nordenskov står sammen om at købe kroen, så der også i fremtiden er et samlingssted i byen. Arkivfoto: Christer Holte

Nordenskov Kro lukker 1. januar. Nu er en gruppe gået i gang med at undersøge, om der er opbakning til at købe kroen på folkeaktier.

Annonce

Nordenskov: Hvis borgerne vil være medejere, så kan Nordenskov beholde sin kro. Sådan er tanken, og nu har en gruppe på seks mennesker uddelt 650 spørgeskemaer, som borgerne i Nordenskov er blevet opfordret til at besvare og aflevere senest 6. december. Det skal vise, om der er opbakning til at udstede folkeaktier, så byen kan købe kroen.

Situationen er nemlig, at ejerne, Grete Harbo og Kaj Jensen, lukker kroen ved årets udgang. De vil gerne sælge.

Derfor samledes 30 mennesker, der talte både erhvervsliv, private og foreninger, til et møde, hvor der blev en nedsat en gruppe med seks mennesker, der nu gennemfører spørgeskemaundersøgelsen. Hvis der er opbakning, så bliver der nedsat en arbejdsgruppe, der skal stå for at oprette selskabet, sælge folkeaktier, købe kroen og finde en forpagter.

- Byen har brug for et samlingssted, hvor man kan mødes og holde fester og arrangementer, siger Carsten Madsen, der er med i gruppen.

Annonce

Inspireret af Årre

Carsten Madsen fortæller, at gruppen er inspireret af, at borgerne i Årre har oprettet Årre Invest, der driver Aarre Kro. Ligesom i Årre er planen, at et lokalt selskab skal eje bygningerne, mens driften skal varetages af en forpagter.

Bygningen er til salg hos en ejendomsmægler, og gruppen har fået en pris, de kan købe bygningen for. Gruppen kan dog ikke offentliggøre denne pris i øjeblikket.

Carsten Madsen ønsker heller ikke at sige endnu, hvor stor opbakningen skal være, før gruppen fortsætter arbejdet med at købe kroen.

- Hvis vi ikke troede på det, så havde vi heller ikke sat det i værk, men det kræver, at der er opbakning fra byen.

Annonce

Kan stå uden samlingssted

Nordenskov er i øvrigt på kort tid gået fra at have to samlingssteder til snart at stå uden et eneste.

I juni blev forsamlings- og kulturhuset sat til salg, og foreningen bag blev opløst. Senere på måneden besluttede Grete Harbo og Kaj Jensen sig for at lukke den kro, de har haft til salg i de seneste fem år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce