Annonce
Kolding

Nordisk sølv til to koldingensiske taekwondokæmpere

Ilia og Ayda Jameian fra Kolding Huma Taekwondo klub i midten med deres nordiske sølv. Privatfoto

Kolding: To udøvere fra Kolding Huma Taekwondo Klub afsluttede weekenden med sølvmedaljer fra de Nordiske Mesterskaber.

Ilia og Ayda Jameian kæmpede godt begge to, og deres modstandere i finalen fik begge to priser for "best fighter" til stævnet.

Ilias semifinale var mod en kæmper fra Norge. Her vandt Ilia sikkert med pointene 16-8. I finalen kæmpede han sig op i point, men manglede mere tid og måtte gå med andenpladsen.

Ayda mødte også mod en dygtig kæmper fra Norge i semifinalen. Hun kæmpede en tæt kamp og endte med få sejren i sidste runde. I finalen mødte hun Europamesteren fra Norge, som er en meget erfaren og stærk kæmper. Her kæmpede Ayda også flot, men tabte, og måtte også klare sig med en sølvmedalje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Lis Sørensen synger i Musikhuset

Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Indland

Endnu en heftig vejr-weekend: Kraftig blæst og høj vandstand i vente

Annonce