Annonce
Haderslev

Nordisk Strygekvartet spiller i Slesvigske Musikhus

Nordic String Quartets fire musikere er Heiðrun Petersen fra Færøerne, Mads Haugsted Hansen fra Danmark, Daniel Eklund fra Sverige og som nyt medlem den nyudnævnte solocellist i Copenhagen Phil: Theodor Lyngstad fra Norge. PR-foto

Haderslev: Søndag 26. januar kl. 16 indleder Haderslev Musikforening sin forårssæson i Slesvigske Musikhus på Louisevej i Haderslev med en offentlig koncert med Nordic String Quartet.

Kvartetten har på få år markeret sig på den skandinaviske musikscene. De har optrådt både inden og uden for Skandinaviens grænser både alene og i samarbejde med en række internationalt anerkendte musikere.

I efteråret 2016 påbegyndte kvartetten et indspilningsprojekt af Pelle Gudmundsen-Holmgreens samlede strygekvartetter, de første seks udkom i foråret 2019. Indspilningerne har fået ros af anmelderne - og det er Gudmundsen-Holmgreens første strygekvartet, der indleder koncerten i Haderslev.

Kvartetten har en forkærlighed for Nordens komponister. Der er derfor også en strygekvartet af Carl Nielsen på programmet i Haderslev. Afslutningsvis vil koncerten dog gå mod syd og præsentere en strygekvartet af den franske komponist Ravel.

Der er billetsalg ved indgangen fra en halv time før koncerten.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce