Annonce
Tønder

Nordjyde har fundet drømmejob på Højer Efterskole

Rasmus Møller Christensen havde i september første dag på Højer Efterskole. I den første tid har Rasmus boet på efterskolen, inden han fandt sin permanente bolig i Tønder. PR-foto

Højer: 25-årige Rasmus Møller Christensen fra Hjørring er ny lærer på Højer Efterskole. Efterskolen ser det som en styrke, at den er i stand til at tiltrække nye nordjyske kræfter, der ser efterskolelærerjobbet som en drøm.

- Man ser eleverne i en anden sammenhæng, man lærer dem bedre at kende og kommer ind på livet af dem, fortæller Rasmus Møller Christensen i en pressemeddelelse om, hvorfor jobbet på Højer Efterskole er hans drømmejob.

Livet på Højer Efterskole falder godt i spænd med Rasmus Møller Christensens personlighed. Han er udadvendt og åben overfor alle mennesker, og det spillede helt klart en rolle i hans valg om at søge jobbet på Højer Efterskole, hvor han underviser i matematik, fysik og kemi. Da han har en stor interesse for gymnastik, har han taget spring som ekstra fag. For den nye lærer er gymnastik en vigtig faktor i skabelsen af det fællesskab og sammenhold, der opstår på efterskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce