Annonce
Indland

Nordjyde mistænkes for at bruge ulovligt stof på 5000 mink

Dansk Pelsdyravlerforening fik et anonymt tip. Det fører nu til en politianmeldelse mod minkavler.

En nordjysk minkavler er blevet politianmeldt for at have behandlet op mod 5000 mink med et stof, som får minkenes pels til at udvikle sig hurtigere.

Det skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Styrelsen skriver, at det var på et uanmeldt kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold, at man fandt det ulovlige hormon melatonin.

Melatonin er ikke lovligt at bruge til husdyr i Danmark. Hormonet anvendes til mennesker med søvnbesvær eller jetlag og er receptpligtigt.

TV2 Nord skriver, at minkavleren er blevet sigtet i sagen. Desuden beretter tv-stationen, at avleren driver sin forretning fra et sted i Vesthimmerlands Kommune.

Han blev afsløret i sit ulovlige foretagende efter et anonymt tip til Dansk Pelsdyravlerforening.

Herefter blev Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold sat på sagen. Et større efterforskningsarbejde fulgte efter.

- Allerede i juni fik vi tippet, og siden har vi ventet på, at minkavleren begyndte at pelse sine dyr, så vi kunne afsløre ham. Minkene får sprøjtet små silikonerør med melatonin ind i kroppen, og vi fandt så de rør hos de mink, vi obducerede fra den pågældende farm, fortæller John Larsen fra Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold til TV2 Nord.

De døde dyr vil blive destrueret og kan dermed ikke bruges til dyrefoder. Der er dermed heller ikke nogen risiko for, at det ulovlige hormon ender i fødevarer.

John Larsen oplyser til tv-stationen, at den sigtede minkavler har samarbejdet med Fødevarestyrelsen under afdækningen af sagen.

Det er dog uvist, hvordan minkavleren forholder sig til sigtelsen.

/ritzau/

Annonce
Pressemeddelelse fra Fødevarestyrelsen
Artikel fra TV2 Nord
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EfB

EfB lejer angriber i Brøndby

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce