Annonce
Billund

Nordjyder fik store klø: Grindsted vandt let og slutter i bedste halvdel af 1. division

Bjarke Nybo Jørgensen er sædvanligvis en af Grindsteds største trusler på distancen. I lørdagens kamp fik han aldrig for alvor tur i den, selvom det blev til tre scoringer fra hans hånd. Arkivfoto: Alex Hermann.
Elitesport Vendsyssel var god med i kampens første 25 minutter, men efter pausen var der stor klasseforskel mellem de nordjyske værter og gæsterne fra Grindsted. Sejren på 13 mål til Grindsted var ikke et mål for stort.

Grindsted: Mere end 25 minutter skulle Grindsted GIF bruge, før holdet for første gang bragte sig i front i sæsonens sidste turneringskamp, udekampen mod Elitesport Vendsyssel. Men herfra gik det til gengæld stærkt. Føringen på to mål ved pausen var 11 minutter inde i 2. halvleg forvandlet til en 10 måls-føring, og herfra var det alene et spørgsmål om, hvor store klø de nordjyske værter skulle have.

De skulle have rigtig store klø. 34-21 stod der på måltavlen, da kampen var forbi, og den måldifference kunne sagtens have været endnu større, hvis ikke Grindsted-træner Flemming Pedersen i den resterende del af kampen gav spilletid til nogle af de spillere, der bruger mest tid på at se til fra bænken.

De scorede for Grindsted

Nikolaj Svalastog - 7 mål.

Frederik Nielsen - 6 mål.

Magnus Sadova - 4 mål.

Bjarke Nybo Jørgensen - 3 mål.

Kristoffer Jessen - 3 mål.

Hjalmar Andersen - 3 mål.

Emil Larsen - 2 mål.

Christian Wetche - 2 mål.

Daniel Jørgensen - 2 mål.

Thomas Theilgaard - 1 mål.

Nicklas Bjørn Jensen - 1 mål.

At sejren endte med at blive så stor, skyldes ifølge Grindsted-lejren mangel på optimisme og tro hos det hold, der for få dage siden ellers gav solid modstand til liga-holdet fra Fredericia og kun tabte med fire mål i de to holds pokalkamp.

Annonce

- De gav op og lagde sig ned, og begge hold skiftede en del ud, så der var en del fra andenkæden på banen. Men vi er glade, for det er en god følelse at gå ud af turneringen med, siger Flemming Pedersen.

Troede på, at det ville vende

At der skulle gå næsten en halvleg, før Grindsted for første gang kom foran – og at det var målmand Christian Wetche, der før pausen holdt Grindsted inde i kampen – kunne give anledning til panderynker. Men trods en jævnbyrdig halvleg var de i dagens anledning rødklædte Grindsted-spillere overbeviste om, at tingene nok skulle vende.

- De spillede meget længe for at få mål, og mange gange var det nogle halvtilfældige bolde, der dumpede ned til dem. Vi snakkede i pausen om, at de ikke kunne blive ved med at få opsamlingerne, og at vi på et tidspunkt nok skulle begynde at få nogle kontraer. Det skal jeg så også love for, at vi gjorde, siger Flemming Pedersen, der efter pausen kunne se sit hold score efter behag og endda tillade sig at brænde adskillige oplagte chancer.

I første halvdel af 2. halvleg blev Elitesport Vendsyssel kørt totalt over af Grindsted, der endte med at tage en sejr på hele 34-21 med hjem fra Nordjylland. Dermed slutter Grindsted sin første sæson i 1. division i den øverste halvdel af rækken. Arkivfoto: Alex Hermann.

Til gengæld var der før pausen plads til massiv forbedring i angrebsspillet.

- Vi var dårlige i angrebet, men i første halvleg var der heller ikke ret mange angreb, fordi der gik sindssygt lang tid med dem. Når vi ikke kunne løbe kontra, og når Bjarke (Nybo Jørgensen, red.), som er vores bedste skytte, brændte sine fire første langskud, blev det lidt svært, siger Grindsted-træneren.

Annonce

Slutter i bedste halvdel

Dermed er Grindsted GIF’s første sæson i 1. division forbi. En sæson, der resultatmæssigt er gået over al forventning. Kun et enkelt hold – Nordsjælland Håndbold, der har vundet rækken og rykker op i ligaen – har formået at slå Grindsted to gange, og en placering som nummer syv og dermed i den bedste halvdel af 1. division er absolut tilfredsstillende for en oprykker.

- Der ligger fem professionelle hold over os, så vi er tæt på at være det bedste amatørhold, konstaterer Flemming Pedersen.

Grindsted-spillerne holder nu et par uger fri fra træningen, men de mangler stadig en enkelt kamp, inden sæsonen er helt forbi. Det bliver en meget vanskelig opgave, når traditionsklubben fra Skjern Håndbold skal på besøg i Grindsted til en pokalkamp. Der er endnu ikke sat dato på opgøret, men den bliver tidligst spillet, når halvdelen af maj er gået. Håbet i Grindsted-lejren er, at der til den tid må komme tilskuere i hallen.


Vi snakkede i pausen om at de ikke kunne blive ved med at få opsamlingerne, og at vi på et tidspunkt nok skulle begynde at få nogle kontraer. Det skal jeg så også love for, at vi gjorde.

Flemming Pedersen, træner, Grindsted GIF
Annonce
Billund For abonnenter

Cassandra stod frem efter lumre beskeder fra chefen: Hvis ikke jeg gjorde noget, ville det bare blive ved

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Susan og Hans Jørgen byggede historisk villa om: Nu er de pensionister og vil ned i ét plan. Men nabohuset skæmmer

Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Varde

Alvorlig sag om blufærdighedskrænkelse på skole: Tre mandlige elever anmeldt for at krænke pige

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Varde

Campingfamilie med sjælden ros til myndighederne efter brand løb løbsk: Derfor er der glæde efter drama i strid blæst

Erhverv For abonnenter

Total tavshed om Ecco-fadæsen: Konservative-toppolitikere nægter at tale om Niels Flemming Hansens farvel til ordførerpost

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Varde

Pia-Vera må ikke købe nyt tøj i et år: Ærligt, så har jeg lige skullet arbejde med mig selv i forhold til at gå i tøj, andre har gået i før mig

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg For abonnenter

Drukfest for skoleelever bliver ikke lavet om: Mens dele af landet forbyder alkohol på sidste skoledag, holder Esbjerg fast i de gamle traditioner

Kultur For abonnenter

Vejen Kunstmuseum har været lukket i halvandet år: - Jeg ser det ikke som et problem, at vi ikke har åbnet

Rejser

Millioner vil have de billetter, der kan sende danskere på månedlang ferie i hele Tyskland for 68 kroner

Annonce