Annonce
Sønderjyske Fodbold

Nordjyske vurderer: Derfor vinder AaB

AaB-truppen har fået løftet humøret efter udskiftningen blandt assistenttrænerne. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Nordjyske Medier giver her sit bud på, hvorfor AaB vinder pokalfinalen over SønderjyskE.
Annonce

Før den meget omtalte trænerrokade og fredagens 4-1-sejr ude over AGF havde det måske krævet lidt kreativitet at argumentere for, hvorfor AaB med sikkerhed vinder pokalfinalen på Blue Water Arena.

Men der blæser nye vinde over Limfjorden med tilførslen af Rasmus Würtz og Thomas Augustinussen som assistenttrænere. Humøret på træningsbanen er løftet, og det var også tydeligt, at der kom mere energi fra bænken under kampen mod AGF.

Det forplantede sig til spillerne, der igen fremstod som en enhed, der var klar til at dø med støvlerne på. En indstilling, der også er nødvendig, når man skal op mod et hold som SønderjyskE, der netop har kollektivet og indstillingen som sin største styrke.

Til AaB’s fordel tæller også timingen i forhold til skader. Profiler som Rasmus Thelander (pokalhelt i 2014 med to mål) og midtbanespilleren Magnus Christensen er blevet deres skavanker kvit, så AaB nu har tømt lazarettet op til pokalfinalen. Desuden er Kasper Kusk tilbage i fuld vigør, efter at kærestens problematiske fødsel er vel overstået.

Alene ud fra de to finaleholds præstationer i Superligaens grundspil ser man, hvorfor AaB bør vinde den finale. De samlede 11 point mere end SønderjyskE og fik fire ud af seks mulige point i de to indbyrdes opgør.

SønderjyskE har i det hele taget haft en skuffende sæson, og derfor er fokus i denne tid også primært på overlevelse. Derimod har sigtekornet hos AaB hele tiden været pokalfinalen, fordi de ikke kan nå det store i mesterskabsspillet.

Man bliver også nødt til at fremhæve Lucas Andersen, som en unik spiller, der alene kan afgøre fodboldkampe. Den form for x-faktor har SønderjyskE bare ikke.

Endelig er der erfaringen, der også tæller til AaB’s fordel. En håndfuld spillere i truppen har før vundet en pokalfinale - og endnu flere, hvis man også tæller staben med. Det kan Glen Riddersholms udvalgte ikke matche.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce