Annonce
Aabenraa

Nordklitgaard vil klage over byrådsdagsorden

Gert Nordklitgaard, Enhedslisten, udfyldte nok engang rollen som byrådets enfant terrible ved at stemme mod den udsendte dagsorden. Foto: Claus Thorsted.

Gert Nordklitgaard fra Enhedslisten agter at klage til Statsforvaltningen på grund af et lukket punkt på dagsordenen til byrådsmødet onsdag.

AABENRAA: Det er som regel en ren formalitet, når borgmester Thomas Andresen (V) inden et byrådsmøde spørger, om byrådet kan godkende dagsordenen.

Men da onsdagens byrådsmøde skulle i gang, meddelte Gert Nordklitgaard, Enhedslisten, at han ikke mente dagsordenen overholdt byrådets egen forretningsorden.

Det skyldtes en sag på det lukkede byrådsmøde, som først kom på dagsordenen dagen før byrådsmødet.

- Fristen for at få en sag på dagsordenen er fire dage før. Hvis det skal ske senere, skal der være en begrundelse for, hvorfor sagen ikke kan udsættes, og den begrundelse har vi ikke fået i dette tilfælde, pointerede Gert Nordklitgaard.

Thomas Andresen konfererede derpå med sagkundskaben i form af kommunaldirektør Tom Ahmt og sekretariatschef Ditte Lundgaard Jakobsen.

Efterfølgende besluttede Thomas Andresen at beholde sagen på dagsordenen.

- I så fald må jeg gå til Statsforvaltningen, så må vi se, hvad de siger, sagde Gert Nordklitgaard.

- Ja, det må vi så se, sagde borgmesteren.

Derpå stemte samtlige fremmødte byrådsmedlemmer undtagen Gert Nordklitgaard for den udsendte dagsordenen, og sagen blev derfor behandlet på det lukkede møde.

Hvad sagen handler om, ville borgmester Thomas Andresen dog ikke afsløre efter det lukkede møde. Men han lovede overfor JydskeVestkysten at orientere offentligheden så snart som muligt

Annonce

Sidste møde inden valget

Byrådets møde onsdag var det sidste, inden kommunalvalget den 21. november. Det gav sig dog ikke udslag i længere politiske debatter.Det nuværende byråd holder møde yderligere to gange - nemlig sidst i november og umiddelbart før jul.

Det nyvalgte byråd tiltræder først den 1. januar.

Omvendt fortegn

Argumenterne blev vendt lidt på hovedet, da byrådet skulle diskutere første punkt på den åbne dagsorden. Den handlede om institutionernes mulighed for at få overført penge, som de ikke har brugt i 2017 til budgettet for 2018.

Fire institutioner havde søgt om lov, men to af dem, Familie- og Ungecentret samt Tandplejen fik afslag.

Begrundelsen var, at pengene kun kan overføres efter en konkret ansøgning, hvor der spares op til et bestemt formål.

Hele byrådet undtagen Gert Nordklitgaard stemte for de to afslag. Enhedslistens mand i byrådet var til gengæld parret til at godkende overførslerne uden konkret begrundelse.

Tandplejen fik dog lov til at overføre et andet opsparet beløb på 800.000 kroner, som er målrettet tandklinikken på Høje Kolstrup.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce