Annonce
Esbjerg

Nordmænd er klar til at åbne datacenter i Esbjerg

Sådan ser Bulk Infrastructures nye co-location datacenter på Guldborgsundvej i Kjersing ud lige inden det tages i brug. Foto: Christina Simonia Straarup
Det norske selskab Bulk Infrastructure AS, oplyser i en pressemeddelelsen, at virksomheden er tæt på at tage sit nye datacenter i Kjersing nord for Esbjerg i anvendelse.
Annonce

Esbjerg: Facebook forsvandt tilbage i marts i år over hegnet og meldte pas på byggeriet af et nyt, gigantisk datacenter ved Andrup, men i stedet meldte det norske selskab Bulk Infrastructure AS sig på banen med byggeriet af et datacenter i Kjersing.

Datacentret på en del af den 50.000 kvadratmeter store grund på Guldborgsundvej 14 købt af Esbjerg Kommune er betydeligt mindre end det, Facebook ville bygge, men for Esbjerg Kommune var handlen vigtig og med stor symbolsk betydning for kommunens udmeldte bestræbelser på at blive et nordisk knudepunkter for datacenterindustrien.

Nu cirka ni måneder senere meddeler Bulk Infrastructure i en pressemeddelelse, at selskabet er klar til at åbne datacentret i Esbjerg, som bærer navnet DK01. Vigtige kunder har allerede installeret udstyr, og de sidste test af datacentret er ved at blive foretaget, heddet det i pressemeddelelsen.

Co-location

Bulk Infrastructures datacenter i Esbjerg er et såkaldt ”co-location” center også kaldet ”carrier hotel” - en type datacenter, hvor udstyr, plads og båndbredde er til rådighed for udlejning til detailkunder.

Co-location centre giver plads, strøm, køling og fysisk sikkerhed for servere, lager og netværksudstyr fra andre virksomheder og forbinder dem også til en række forskellige telekommunikationsudbydere og netværkstjenesteudbydere med et minimum af omkostninger og kompleksitet.

Mange co-locationudbydere sælger til en lang række kunder lige fra store virksomheder til små virksomheder. Kunden ejer typisk it-udstyret, og anlægget leverer strøm og køling.

Annonce

En succes

Bulk Infrastructure, der er en af de førende udbydere af digital infrastruktur i Norden, er med i det Google og Facebook-ledede konsortium, der står bag det fiberoptiske, transatlantiske Havfruekabel, som går i land nord for Esbjerg, og nordmændene er af den opfattelse, at Esbjerg-lokationen vil spille en central rolle, som giver forbindelse til datacenterudbredelserne inden for Danmark og Norden mere bredt. I pressemeddelelsen nævnes også en række andre dataforbindelser fra eksempelvis Norge, Irland, Holland og Island, som afsluttes ved eller tæt ved Esbjerg.

Bulk Infrastructure har datacentre i Norge, men det er første gang, virksomheden etablerer datacenter uden for Norge.

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen siger i pressemeddelelsen, at han er glad for at byde Bulk velkommen til Danmark.

- Vores mål er at blive et digitalt knudepunkt, og ankomsten af Havfrue-kablet gør det muligt. Bulk Infrastructure har valgt en placering i et område, som er meget velegnet til datacentre. Samarbejdet med Bulk Infrastructure har været intenst og meget konstruktivt, og vi er godt rustet til at servicere denne type virksomheder, siger borgmesteren.

Også Karsten Rieder fra Business Esbjerg er begejstret for, at Bulk har valgt at placere sig i Esbjerg. Han proklamere i pressemeddelelsen, at strategien med at tiltrække et datacenter som Bulk for at have været en succes.

- Dette kan godt være begyndelsen på en ny klynge, der vil gøre Esbjerg Nordeuropas vigtigste digitale knudepunkt. Der er ingen tvivl om, at når en markedsleder som Bulk vælger Esbjerg, vil det føre til endnu flere forespørgsler fra virksomheder, der investerer i digital infrastruktur, siger Rieder i meddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce