Annonce
Esbjerg

Drømmen om badeland på Fanø i fare: Støtteforening fandt ingen ny bestyrelse

Støtteforeningen er på jagt efter en ny bestyrelse, da den siddende bestyrelse ønsker at trække sig. Finder de ikke fem betsyrelsesmedlemmer, bliver foreningen ophævet. PR-foto
Bestyrelsen for Nordsøbadets støtteforening annoncerede i december, at den ønskede at trække sig fra posten i samlet flok. Skal støtteforeningen overleve, kræver det dog en ny bestyrelse, men de fem medlemmer lykkedes det ikke at finde til foreningens ekstraordinære generalforsamling. Det kan have betydning for drømmen om et badeland på Fanø.

Fanø: Støtteforeningen for Nordsøbadet Fanø risikerer at blive ophævet. Det kom på tale, da bestyrelsen ikke lykkedes med at finde en ny bestyrelse, der kunne overtage projektet. Til den ekstraordinære generalforsamling mellem jul og nytår stillede to op, men det var ikke nok til at opretholde en bestyrelse.

Den siddende bestyrelse meddelte nemlig i december, at den ville trække sig på en ekstraordinær generalforsamling, da det havde været umuligt at etablere tillid og et godt samarbejde mellem dem og Ejerforeningen Fanø Bad Ferielejligheder. Dengang håbede bestyrelsen, at fem nye ville overtage posterne, men det lykkedes ikke, og det kan få konsekvenser for drømmen om et badeland på Fanø.

Nodsøbadet

I 2012 drejede Fanø Badeland nøglen om. Ejerforeningen Fanø Bad Ferielejligheder købte i 2014 faciliteterne, der har stået hen siden. Etableringen af et nyt badeland på Fanø skal ske i et samarbejde mellem støtteforeningen og Ejerforeningen Fanø Bad Ferielejligheder. Bliver støtteforeningen ophævet, står Ejerforeningen Fanø Bad Ferielejligheder selv med projektet.

Folkelig opbakning

Det er støtteforeningen, der arbejder for at finde pengene til projektet. Såfremt støtteforeningen bliver ophævet, skal projektet ikke kun starte forfra. Det skal også finde en ny måde at overleve på. En ophævelse af foreningen betyder nemlig, at de indsamlede penge bliver betalt tilbage. Indtil videre drejer det sig om 705.000 kroner og 236 folkeaktier af 1.500 kroner hver. Derfor er en ophævelse af foreningen også bestyrelsens sidste udvej.

- Det er slet ikke vores intention, at det skal lukke det her. Det, vi ønsker, er, at fem ny stiller op, så støtteforeningen kan få lov at fortsætte, siger bestyrelsesmedlem Kristine Kaas Krog.

Det betyder, at bestyrelsen indkalder til en ny ekstraordinær generalforsamling. Datoen er dog ikke fastlagt, da bestyrelsen endnu ikke har opgivet håbet om, at fem nye vil stille op. Den siddende bestyrelse er da også blevet kontaktet af potentielle bestyrelsesmedlemmer, hvorfor de afholder møder for at klæde dem på til posten. Alt sammen i håbet om, at de vil stille op til en kommende ekstraordinær generalforsamling.

- Vi udelukker ikke, at der kan være fem-syv personer, der vil tage stafetten. Så på den næste generalforsamling kommer også til at bestå af to punkter. Ved første punkt kommer vi enten til at vælge en ny bestyrelse, og ellers går vi videre til næste punkt, som er opløsningen af foreningen, forklarer Kristine Kaas Krog, der samtidig påpeger, at forhåbningen er en ny bestyrelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce