Annonce
Rejser

Nordtyske golffristelser: Tre baner, der et besøg værd

Hul 9, par 4, på Golfanlage Seeschlösschen er et af banens mest interessante huller, fordi det kan spilles med stor risiko eller ”fornuftigt”. En bæk på tværs af fairway et stykke foran green og søen med springvand er de største udfordringer. Foto: Golfanlage Seeschlösschen Timmendorfer Strand
Omkring det eksklusive feriested Timmendorfer Strand og Neustadt ligger golfbaner til flere ferieture. Her er tre, som er værd at køre efter.

Om rejsen

Rejser var inviteret af Nordicgolfers.com, Golfclub Ostseebad Grömitz og Maritim Golfpark Ostsee.

Biler med danske nummerplader er ikke noget særsyn i nordtyske golfklubber. Til tider synes de ligefrem at være i overtal, især hvis der er knyttet et hotel til banen. Det gælder for eksempel Gut Apeldör ikke langt fra den dansk-tyske grænse og Schloss Lüdersburg sydøst for Hamborg.

Korte golfture går aldrig af mode, og i et bælte fra grænsen til nord for Hamborg og over mod Lübeck er der fine golfbaner til mange ture. Den slags, som blot kræver to overnatninger: Tidligt hjemmefra, spille en runde golf, spise og overnatte. Næste dag en formiddagsrunde, besøge seværdigheder eller direkte hjem til hotellet og måske en tur i wellnesscenteret, som findes på mange tyske overnatningssteder. Sidste dag test af endnu en golfbane, frokost i klubhuset og hjemad.

Hvis området lige syd for grænsen er ved at være gennemspillet, er det værd at vende blikket mod øst. Lübeck kan være en god base, hvis golfferien skal kombineres med byoplevelser og et stort udvalg af restauranter og caféer, eller hvis der i gruppen er nogle, der ikke spiller golf.

Annonce

Alternativt kan man køre lidt nordpå til eksklusive Timmendorfer Strand, som er et af de dyreste feriesteder i Tyskland. Eller vælge billigere løsninger i for eksempel Neustadt med et charmerende havnemiljø eller nærliggende Grömitz med strandliv. I alle tilfælde er der kort køreafstand til de tre golfklubber, vi denne gang kigger på, og som er et besøg værd. Og er man af sted som familie, er det værd at bemærke, at forlystelsesparken Hansa Park også er tæt på.

Golf Club Ostseebad Grömitz

Grömitz har omkring 8000 indbyggere og ligger helt ud til Østersøen. Det er et af Slesvig-Holstens vigtigste ferieområder, så byen tager sig meget forskelligt ud sommer og vinter.

Hul 11, par 3, i Grömitz er et af banens smukkeste huller. Søen foran green sluger i sagens natur mange bolde. Foto: Søren Thorup

Golfanlægget lige uden for byen består af en 18-hullersbane og en 9-hullers med samme greenfee alle ugens dage. Ret usædvanligt er der for turneringsbanen tale om en par 73 med kun tre par 3-huller. Det første lægger man endda ud med, og feriestemningen nede fra stranden er taget med op til teestedet, hvor man kan tage plads i en af de for østersøkysten så karakteristiske flettede strandstole, indtil spillerne foran er væk. Strandstolene står i øvrigt også ved mange andre teesteder.

Banen er kuperet, men ikke med skrappe stigninger, og fra de højeste punkter er der udsigt over vandet. Mellem nogle af hullerne er der ret lang afstand.

Strandstolene ved mange af teestederne er et charmerende indslag på banen i Grömitz. Foto: Søren Thorup

Vand kigger man ikke kun på i det fjerne. På mange huller er det særdeles nærværende i form af søer eller vandløb.

Alle tre par 3-huller er ret lange, og på hul 11, banens måske smukkeste, skal man tilmed slå over en sø lige foran green. Til gengæld er de fleste par 4-huller så korte, at mange mellemhandicappere blot skal slå en wedge eller et kort jern for at komme på green i to slag.

Greenfee og golfpakker

Der er flere muligheder for at spare penge på greenfee:

Overnattende på Maritim-hotellerne i Timmendorfer Strand og Travemünde spiller til halv pris i Maritim Golfpark Ostsee.

Gæster på det femstjernede Grand Hotel Seeschlösschen i Timmendorfer Strand spiller ligeledes til halv pris på Golfanlage Seeschlösschen. Bor man på Golfresidenz på selve anlægget er der ligeledes rabat, hvis man da ikke har købt en af hotellets golfpakker.

De kan købes til samme pris hos Nordicgolfers.com, hos hvem man kan bede om at få op til tre tilbud på golfpakker ad gangen. Så slipper man for researchen, og priserne er de samme som på de enkelte resorter eller hoteller/golfbaner.

Bor man på Arborea Marina Resort Neustadt, kan man i receptionen få udleveret en voucher, der giver 20 procent rabat til Golf Club Ostseebad Grömitz og to andre klubber i nærheden. Hotellet satser på at tiltrække flere danske golfspillere og har indledt et samarbejde med Nordicgolfers.com for at nå målet.

Endelig skal man også være opmærksom på Golfküsten-card, som giver rabat på greenfee. Det findes i tre udgaver, og vælger man det mest omfattende med fem runder golf (som skal spilles inden for et år), ender man med en greenfee på cirka 270 kroner pr. runde.

Det gælder også 18. hul, som er let at huske. Man slår let op ad en bakke, og på toppen står et flot højt og bredt træ, som - i hvert fald mentalt - dækker hele fairway. Bag bakken går det stejlt ned mod en stor sø foran green. Fra gult teested er der cirka 220 meter til søkanten og fra rødt cirka 190 meter.

Et skønt afslutningshul, som nogle dage vil være pærelet at spille, andre dage banens sværeste.

Annonce

Maritim Golfpark Ostsee

I et naturbeskyttelsesområde ved Hemmelsdorfer See og mellem badestrandene Timmendorfer Strand og Travemünde ligger Maritim Golfpark Ostsee, som blev indviet i 2003. Hvis en del af navnet lyder bekendt, er det sikkert, fordi man husker ”Maritim” fra facaden på Seehotel Timmendorfer Strand eller Strandhotel Travemünde. Hotellerne og golfanlægget med 27 huller har samme ejer, og som gæst på et af hotellerne får man greenfee til halv pris.

Men man kan også bo i en af de fire lejligheder i klubhuset, og det er lige noget, der tiltaler danske besøgende. Over halvdelen af de overnattende er danskere, som blot har få skridt over til den udmærkede restaurant, hvor morgenmad, frokost og aftensmad serveres.

Hele anlægget er ekstremt velholdt og udstråler klasse. Banens 9-hullerssløjfer, Schloss, Warnsdorff og See, kan kombineres med de to førstnævnte som de længste og sværeste.

Brede fairways, store bunkere og store greens karakteriserer Schloss Course på Maritim Golfpark Ostsee. Foto: Søren Thorup

See Course benyttes også til at sluse begyndere ind i klubben og var under renovering, da vi spillede den. Men hvis Schloss Course lægger det normale niveau for alle tre sløjfer, kan man glæde sig. Ikke mindst langtslående, som ikke kan holde bolden midt i fairway. Der er generelt oceaner af plads set fra teestederne. Problemer i form af vand og bunkere kommer først i andet- og eventuelt tredjeslaget, men alvorlige forhindringer er der aldrig, og det bør være en bane, alle har fornøjelse af at spille.

De store greens, fairways og bunkere var topklasse i september. Terrænet er ret fladt, så blinde slag er ikke et tema, og omgivelserne er smukke. Hvad mere kan man ønske sig?

Annonce

Golfanlage Seeschlösschen

Golfanlage Seeschlösschen Timmendorfer Strand få kilometer fra stranden er et rigtigt danskersted. Hos Nordicgolfers.com, der formidler golfophold, er det i toptre over de mest populære tyske golfresorter. I maj og september er hele 80 procent af de overnattende gæster danskere.

Og populariteten kommer ikke af ingenting. Her er virkelig værdi for pengene. Det tilhørende hotel, Golfresidenz, har plads til cirka 160 overnattende i forskellige bygninger og forskellige typer værelser/lejligheder, her er en wellnessafdeling og to restauranter.

Anlægget består af to 18-hullersbaner - Nordbanen er klassisk par 72 og Sydbanen par 61 og med en længde på 3603 meter. Sidstnævnte har jeg ikke spillet, men den får ros af alle, jeg har talt med, og adskiller sig med hensyn til vedligeholdelse ikke fra den ”store” bane.

Den charmerer alle. En klassisk, ret flad parkbane med mange forskellige slags gamle træer og desuden søer i spil på adskillige huller. 18. green ligger helt op til det smukke, stråtækte klubhus, og fra restaurantens terrasse på anden etage kan gæsterne følge spillerne hele vejen fra tee til green på det mellemlange og ret drilske par 4-hul.

Fra hvidt teested måler banen 6311 meter, fra gult 5949 meter og fra rødt 5440 meter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce