Annonce
Nordtyskland

Nordtyske ulvemodstandere slutter sig sammen

Ulven på Eiderstedt hører til et kuld, der sidste år blev født i Ulfborg i Vestjylland. Arkivfoto.

TÖNNING: En danskfødt ulv har siden begyndelsen af juli været på spil på halvøen Eiderstedt, der ligger på den slesvig-holstenske vestkyst. Ulven har allerede mange får og lam på samvittigheden. Og nu har de lokale landmænd fået nok. De vil etablere en aktionsgruppe, der kræver ulven fjernet.

- Ulven hører ikke til her, siger fåreavler Peter Theodor Hansen til mediehuset SHZ.

Peter Theodor Hansen har selv mistet 13 lam på grund af ulven.

DNA-prøver viser, at der er tale en ulv fra et kuld, der sidste år blev født i Ulfborg i Vestjylland. Også den pågældende ulvs bror er udvandret til Slesvig-Holsten. Hans DNA er blevet påvist omkring Pinneberg i den sydligste del af forbundslandet.

Ganske som i Danmark er ulve fredede syd for grænsen. Men her er der ikke engang mulighed for at få en særtilladelse til at skyde såkaldte problemulve. Landmændene på Eiderstedt kræver derfor, at det slesvig-holstenske landbrugsministerium får ulven indfanget og bragt bort.

En ulv har årligt behov for 1,5 ton kød for at overleve.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Udendørs designerlampe revet ned og stjålet

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce