Annonce
Nordtyskland

Nordtyskerne er de lykkeligste i forbundsrepublikken

Modelfoto: Colourbox.
Annonce

FLENSBORG: Trods coronakrisen er borgerne i den nordligste del af forbundsrepublikken stadig de lykkeligste mennesker i hele Tyskland, viser en rundspørge.

På en skala fra 0 til ti er lykkeindekset i Slesvig-Holsten og Hamborg på 6,92 point. I forhold til 2019 er lykkefølelsen dog gået 0,52 point tilbage.

Gennemsnittet for hele Tyskland er på 6,74 point.

Det tyske postvæsen står bag det årlige såkaldte lykkeatlas, der nu er udkommet for tiende gang.

Rundspørgen er til dels gennemført under coronaepidemien. Den har åbenbart haft forskellige følger i den østlige og vestlige del af Tyskland. Tilfredsheden i Vesttyskland er dalet med 0,42 point til 6,75. I Østtyskland er tilbagegangen kun på 0,3 point til 6,7. Hermed er tilfredsheden for første gang i lykkeatlassets historie nogenlunde lige stor i Vesttyskland og de østlige forbundslande.

For Nordtysklands vedkommende er det ikke helt muligt at sammenlignede resultatet fra 2020 med tidligere års. Her blev Slesvig-Holsten og Hamborg opgjort hver for sig, mens de to delstater i denne omgang er slået sammen i målingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Annonce