Annonce
Nordtyskland

Nordtyskland jubler over nabohjælpen fra Danmark

Mens Danmark har sat vaccinationerne med midlet fra Astrazeneca på pause, vaccinerer man fortsat i Tyskland. Dog bliver vaccinen primært tilbudt til personer over 60 år. 
I Slesvig-Holsten er man dybt taknemmelige over, at Danmark stiller 55.000 doser af midlet fra Astrazeneca til rådighed for naboen mod syd. I Danmark er vaccinen på pause. I Tyskland vaccinerer man fortsat.

KIEL: Mellem Slesvig-Holsten og Danmark er der af historiske og geografiske grunde tætte bånd. Dem ser den slesvig-holstenske ministerpræsident, Daniel Günther, bekræftet, efter Danmark har besluttet at udlåne 55.000 doser af vaccinen fra Astrazeneca til Tysklands nordligste forbundsland.

- Derfor vil jeg også gerne på delstatsregerings vegne takke for dette meget tillidsfyldte samarbejde, understreger Daniel Günther i en pressemeddelelse.


Annonce

Det handler udelukkende om at udveksle den samme vaccine og dermed også en tilbagelevering af midlet fra Astrazeneca. Nogen tidsplan har vi ikke endnu,

Talsmand Patrick Kraft, delstatsregeringen.


Endnu er forhandlingerne mellem Kiel og København ikke afsluttet. Men formelt bliver de mange doser kun udlånt af Danmark. Slesvig-Holsten skal derfor på et senere, men ikke fastlagt tidspunkt, levere et tilsvarende kvantum retur. Og der er ikke tale om, at Danmark på den vis kan bytte sig til vacciner de mere efterspurgte og mere virksomme midler fra for eksempel Biontech eller Moderna.

Byttehandel uden trick

- Det handler udelukkende om at udveksle den samme vaccine og dermed også en tilbagelevering af midlet fra Astrazeneca. Nogen tidsplan har vi ikke endnu, forklarer Patrick Kraft, der er stedfortrædende talsmand for den slesvig-holstenske regering til JydskeVestkysten.

Ministerpræsident Daniel Günther henvendte sig selv til den danske regering, da han blev opmærksom på, at Danmark for øjeblikket ikke vaccinerer med Astrazeneca. Den nordlige nabo satte vaccinen på pause på grund af nogle meget sjældne tilfælde af blodpropper i hjernen hos specielt yngre, vaccinerede kvinder. Syd for grænsen tilbyder man imidlertid på anbefaling fra Det Europæiske Lægemiddelagentur midlet til personer over 60 år.

I Flensborg håber man at få del i leverancen fra den nordlige nabo.

- Men vi ved ikke, hvordan doserne bliver fordelt i Kiel. Og der er regioner i Slesvig-Holsten, som for øjeblikket har et meget højere smittetryk end Flensborg, siger kommunens pressetalsmand, Clemens Teschendorf.

I Kiel ved man endnu ikke, hvornår de første doser ankommer.

Annonce

Blodpropper i Tyskland

En tysk opgørelse fra midten af april viser, at 59 personer har fået de atypiske blodpropper efter Astrazeneca-vaccinen. Det meddeler Paul-Ehrlich-Instituttet på sin hjemmeside. Instituttet er Tysklands nationale center for biomedicin og vacciner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Tønder

Bragede igennem med 139/t på landevejen: Bilist fik betinget frakendelse af kørekortet

Annonce