Annonce
Sport

Norge ødelægger danske semifinaledrømme

Charly Triballeau/Ritzau Scanpix
Norge slog mandag Sydkorea med 36-25 i mellemrunden ved VM, og dermed kan Danmark ikke nå semifinalen.

Danmark havde brug for et norsk nederlag, da Norge og Sydkorea stod over for hinanden i mellemrunden ved VM mandag eftermiddag.

Men nordmændene vandt sikkert med 36-25, og dermed er Danmarks chance for at nå semifinalen ved slutrunden i Japan ikke længere eksisterende.

Til gengæld betyder resultatet, at Danmark med en sejr over Serbien i den sidste mellemrundekamp onsdag sikrer sig mindst fjerdepladsen i gruppen, der giver mulighed for OL-kvalifikation.

Norge styrer til gengæld - med søndagens sejr over Danmark og mandagens sejr over Sydkorea - mod en semifinaleplads og fører nu mellemrundepuljen med seks point.

Nordmændene fik mandag stor hjælp fra både Serbien og Danmark, der slog henholdsvis Tyskland og Holland, der har fem og fire point.

Sydkorea kom ellers bedst fra start i kampen mod de tidligere VM-, EM- og OL-mestre fra Norge, men bagud 1-3 satte nordmændene tempo, og så var der ikke meget at stille op for sydkoreanerne, der kunne gå i omklædningsrummet efter de første 30 minutter bagud med 10-20.

Anden halvleg blev en mere jævnbyrdig affære, men der var intet, sydkoreanerne kunne gøre mod det store norske forspring.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fårenes læskur udbrændte

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];