Annonce
Sport

Norge beholder svensk fodboldlandstræner frem mod VM 2022

Darrin Zammit Lupi/Reuters
Lars Lagerbäck vil være 74 år, når VM i Qatar begynder i 2022. Han skal få Norge med til slutrunden.

Åge Hareide bliver ikke norsk landstræner, når hans kontrakt som dansk landstræner udløber efter næste års EM-slutrunde.

De næste tre år vil træneren for Norges herrelandshold i fodbold nemlig fortsat hedde Lars Lagerbäck.

Fredag har svenskeren indgået en ny kontrakt med Det Norske Fodboldforbund (NFF), så de to parter nu har papir på hinanden til og med VM-slutrunden i Qatar i november og december 2022.

Det oplyser NFF på sin hjemmeside.

Han har været norsk landstræner siden 2017 og ført Norge fra en plads som nummer 81 til 44 på verdensranglisten, og han håber at kunne fortsætte fremgangen.

- Med en positiv arbejdsgiver, stab og spillertrup er det svært at sige nej. Jeg trives godt i jobbet som norsk landstræner, og fodboldmæssigt er det en spændende og lovende trup, som har store muligheder for at fortsætte udviklingen, siger Lars Lagerbäck.

Svenskeren vil være 74 år, når slutrunden spilles, men hverken den fremskredne alder eller det faktum, at Norge ikke formåede at kvalificere sig direkte til næste års EM-slutrunde, har givet nordmændene anledning til at gå nye veje.

Ifølge NTB sagde Lars Lagerbäck i juni på et pressemøde før en kamp mod Færøerne, at han ville blive overrasket, hvis han fik forlænget sin kontrakt.

På rygteplan har der også været spekuleret i, om nordmændene kunne være interesseret i at ansætte Åge Hareide som ny landstræner til sommer.

Norge kan stadigvæk nå med til næste års EM-slutrunde. Det forudsætter, at nordmændene vinder to playoffkampe i marts. For at komme til EM skal Norge først slå Serbien og derefter vinderen af opgøret mellem Skotland og Israel.

- Målet er, at vi skal kvalificere os til EM, og derefter skal vi til VM i 2022, siger Lagerbäck.

Indløser Norge EM-billetten, havner holdet i gruppe D med England, Kroatien og Tjekkiet ved EM.

NFF-præsident Terje Svendsen er glad for, at Lagerbäck og assistenten Per Joar Hansen fortsætter det arbejde, de indledte i 2017.

- Jeg er meget glad for, at vi kan videreføre arbejdet med Lars og "Perry". Vi registrerer sportslig fremgang for landsholdet, og målet er deltagelse ved EM og VM, siger han.

Landsholdsanfører Stefan Johansen er også begejstret for forlængelsen og lægger samtidig et pres på sig selv og holdkammeraterne.

- Nu er det op til os spillere at levere på banen, så vi kan kvalificere os til en slutrunde med Norge, siger han.

/ritzau/

Annonce
Læs nyheden hos Det Norske Fodboldforbund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Skolepolitiker fra Venstre overvejer: Vil sende sit barn til privatskole i anden kommune

112

Hestemedicin stålet fra parkeret bil

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

112

Tre bilister fik en bøde

Annonce