Annonce
Udland

Norge fraråder rejser til fire europæiske rejsemål

Norsk Telegrambyra As/Reuters
Frankrig, Monaco, Schweiz og Tjekkiet samt to sydsvenske regioner bliver røde i Norges nye rejsevejledninger.
Annonce

Norge fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Frankrig, Monaco, Schweiz og Tjekkiet.

Desuden ændres anbefalingerne for regionerne Skåne og Kronoberg i det sydlige Sverige.

Alle rejsende fra de fire lande samt de to regioner i Sverige skal i ti dages karantæne, når de rejser ind i Norge. Reglerne gælder fra lørdag.

Det skriver det norske udenrigsministerium i en pressemeddelelse torsdag.

Ændringerne i rejsevejledningerne sker på baggrund af det norske Folkehelseinstituttets vurdering af smitterisikoen de pågældende steder, lyder det.

- Udviklingen i flere europæiske lande går desværre ikke i den rigtige retning, siger udenrigsminister Ine Eriksen Søreide i pressemeddelelsen.

Denne uge har både Frankrig, Monaco, Schweiz og Tjekkiet passeret den grænse, norske myndigheder har sat. Ifølge den må der højst være 20 nye covid-19 tilfælde per 100.000 indbyggere i de seneste 14 dage.

- Denne udvikling bekræfter det, der hele tiden har været regeringens budskab: Både smittesituationen og lokale restriktioner kan ændre sig hurtigt, siger den norske udenrigsminister.

- Alle, der overvejer at rejse til udlandet, må tænke sig grundigt om og sætte sig ind i situationen i det land, de skal rejse til, siger Søreide.

De norske myndigheder opfordrer alle, der har opholdt sig i de såkaldt røde regioner, til at være særligt opmærksomme på symptomer på coronasmitte.

Mens Norge ændrer to sydsvenske regioner fra grøn til rød, bliver der omvendt åbnet for fire andre regioner. Det gælder Dalarna, Södermanland, Uppsala og Västerbotten.

I Danmark har Udenrigsministeriet torsdag opdateret de danske rejsevejledninger. Danmark fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til hele Spanien.

Også fyrstedømmet Andorra bliver lukket land for danske turister.

Både Spanien og Andorra kom på listen over lande, som Norge fraråder alle ikke-nødvendige rejser til, den 25. juli.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce