Annonce
Haderslev

Norge hjælper med F-35 prøveflyvninger

De første F-35 Joint Strike Fighter på dansk grund kommer fra Norge. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Til maj kommer de første Joint Strike Fighter måske til Skrydstrup og omegn til en demonstrationsflyvning og konkrete støjmålinger.

Annonce

Der var som tidligere annonceret småt med nyheder på borgermødet om F-35 i Vojens-Hallerne torsdag aften: Støjberegningerne er ikke færdige endnu, og demonstrationsflyvningerne med F-35 er stadig udskudt.

Men Norge har nu tilbudt at hjælpe med sidstnævnte. Bliver det til noget, kommer det efter planen til at foregå i uge 21; altså i sidste halvdel af maj næste år.

- Vi ved ikke konkret, hvor mange fly endnu. Vi er fortsat i dialog med nordmændene om det praktiske. Derfor har vi heller ikke et endelig tilsagn. Men nordmændene har tilkendegivet, at de er indstillet på at hjælpe os, og at det skal ske i uge 21. Men vi ved ikke, hvor mange ressourcer, de kan stille til rådighed, og hvordan det konkret kommer til at foregå, forklarer koncerndirektør Per Pugholm Olsen fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

- Så det er kun fra Norge, de kommer, der er ikke andre planer?

- Nej, det er Norge, vi forsøger at få til at hjælpe os med den her demonstrationsflyvning.

.

Vi planlægger at gennemføre den her demonstrationsflyvning med hjælp fra Norge.

Per Pugholm Olsen
Annonce

Ny hjemmeside

De planlagte støjberegninger, som skal danne grundlag for erstatninger til de naboer, som forventes at blive mest plagede af støj, er først færdige i begyndelsen af det nye år

- Vi har ikke den fuldt færdige tidsplan. I forhold til demonstrationsflyvningen går vi nu i dialog med de lokale beboere om at få arrangeret, hvordan måleinstrumenterne til den flyvning skal være. Man kan komme med input. Så vi holder et opfølgende møde den 30. januar på Flyvestation Skrydstrup. Det kræver, at man tilmelder sig.

Det kan man gøre på den nye hjemmeside; www.f-35iluften.dk. Den går først i "luften" på mandag. Alle kan melde sig til mødet den 30. januar.

Der var omkring 100 deltagere i torsdag aftens borgermøde. Der er ikke sat dato på det næste borgermøde, hvor støjberegningerne vil blive fremlagt.

Det eneste væsentlige nye var at vi gennemfører den her demoflyvning med hjælp fra Norge i uge 21. næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Trekantområdet

Strandkoncerter udskydes: 'Vigtigt at begrænse smittespredning i en fart'

Annonce