Annonce
Haderslev

Norge hjælper med F-35 prøveflyvninger

De første F-35 Joint Strike Fighter på dansk grund kommer fra Norge. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Til maj kommer de første Joint Strike Fighter måske til Skrydstrup og omegn til en demonstrationsflyvning og konkrete støjmålinger.

Der var som tidligere annonceret småt med nyheder på borgermødet om F-35 i Vojens-Hallerne torsdag aften: Støjberegningerne er ikke færdige endnu, og demonstrationsflyvningerne med F-35 er stadig udskudt.

Men Norge har nu tilbudt at hjælpe med sidstnævnte. Bliver det til noget, kommer det efter planen til at foregå i uge 21; altså i sidste halvdel af maj næste år.

- Vi ved ikke konkret, hvor mange fly endnu. Vi er fortsat i dialog med nordmændene om det praktiske. Derfor har vi heller ikke et endelig tilsagn. Men nordmændene har tilkendegivet, at de er indstillet på at hjælpe os, og at det skal ske i uge 21. Men vi ved ikke, hvor mange ressourcer, de kan stille til rådighed, og hvordan det konkret kommer til at foregå, forklarer koncerndirektør Per Pugholm Olsen fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

- Så det er kun fra Norge, de kommer, der er ikke andre planer?

- Nej, det er Norge, vi forsøger at få til at hjælpe os med den her demonstrationsflyvning.

.

Annonce

Vi planlægger at gennemføre den her demonstrationsflyvning med hjælp fra Norge.

Per Pugholm Olsen

Ny hjemmeside

De planlagte støjberegninger, som skal danne grundlag for erstatninger til de naboer, som forventes at blive mest plagede af støj, er først færdige i begyndelsen af det nye år

- Vi har ikke den fuldt færdige tidsplan. I forhold til demonstrationsflyvningen går vi nu i dialog med de lokale beboere om at få arrangeret, hvordan måleinstrumenterne til den flyvning skal være. Man kan komme med input. Så vi holder et opfølgende møde den 30. januar på Flyvestation Skrydstrup. Det kræver, at man tilmelder sig.

Det kan man gøre på den nye hjemmeside; www.f-35iluften.dk. Den går først i "luften" på mandag. Alle kan melde sig til mødet den 30. januar.

Der var omkring 100 deltagere i torsdag aftens borgermøde. Der er ikke sat dato på det næste borgermøde, hvor støjberegningerne vil blive fremlagt.

Det eneste væsentlige nye var at vi gennemfører den her demoflyvning med hjælp fra Norge i uge 21. næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce