Annonce
Sport

Norges træner undrer sig over børnefest trods racismestraf

Terje Pedersen/Ritzau Scanpix
30.000 børn får adgang til Rumæniens kamp mod Norge, selv om rumænerne skulle have spillet for tomme tribuner.

Egentlig skulle Rumænien spille tirsdagens EM-kvalifikationskamp på hjemmebane mod Norge foran tomme tribuner som følge af en straf fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Men nu lader Uefa rumænerne lukke 30.000 børn under 14 år ind til kampen, selv om Rumænien blev straffet for, at rumænske tilskuere opførte sig racistisk i kampene mod Spanien og Malta.

Det skriver nyhedsbureauet NTB.

Beslutningen kommer bag på Norges landstræner, Lars Lagerbäck.

- Jeg har fuld respekt for, at de benytter sig af chancen til at invitere børn. Men jeg synes, at det er en meget mærkelig beslutning, hvis man ønsker at markere sig tydeligt over for racisme, siger Lars Lagerbäck ifølge NTB.

- Men hvis reglerne er sådan, må vi respektere dem, siger han på mandagens pressekonference i den rumænske hovedstad.

Anfører Stefan Johansen er på linje med sin træner.

- Racisme skal ikke forekomme i fodbold og bør straffes hårdt. Men når reglerne er sådan, og Rumænien forholder sig til dem, kan vi ikke gøre mere, siger Stefan Johansen.

Han siger, at beslutningen ingen indflydelse har på holdets forberedelser.

- Vi skal have tre point, og om det er foran tomme tribuner eller børn, spiller ingen rolle på vores tilgang.

Til kampen bliver grupper på ti børn lukket ind i følgeskab med en voksen. Norge har også fået lov til at lade nogle få hundreder fans komme ind til kampen.

Spanien har kurs mod en sikker førsteplads i gruppe F med sine 19 point for syv kampe.

Sverige med 14 point, Rumænien med 13 og Norge med 10 point kæmper om andenpladsen, der også giver adgang til næste sommers EM.

/ritzau/NTB

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce