Annonce
Team Esbjerg

Norsk stjernefrø: Jeg kan blive endnu bedre i Team Esbjerg

Så er det på plads. Henny Reistad fortsætter karrieren i Team Esbjerg. Hun kommer til klubben til sæsonen 2021-22 på en toårig aftale. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
21-årige Henny Reistad fra Vipers Kristiansand har skrevet under på en toårig aftale med Team Esbjerg. - Jeg har hørt så meget godt om klubben, fortæller hun.
Annonce

HÅNDBOLD - TEAM ESBJERG: Et af international kvindehåndbolds største talenter, norske Henny Reistad, foretrækker at fortsætte sin kometagtige karriere i Team Esbjerg frem for andre, mere pengestærke europæiske topklubber.

Den 21-årige landsholdsspiller fra mesterklubben Vipers Kristiansand har indgået en toårig aftale og tiltræder 1. juli i klubben.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

- Det har været en lang og vanskelig proces, for jeg er glad for at være i Vipers. Men de andre norske spillere er meget fornøjede med alt, hvad der foregår i Team Esbjerg, og har alle været inde i en fin udvikling. Jeg håber også selv at kunne videreudvikle mig i et godt træningsmiljø og en hård liga, siger Henny Reistad inden sit første udlandsophold som håndboldspiller.

Oslo-pigen debuterede på landsholdet i november 2018 og imponerede allerede i sin første slutrunde, EM i Frankrig. Ved det nylige EM i Danmark bekræftede hun potentialet i den norske bagkæde med sin dynamik og eksplosivitet kronet med 29 mål på 44 forsøg. Særligt i kvartfinalen mod Kroatien glimtede hun med syv mål på otte forsøg. I 25 landskampe har hun scoret 73 mål for europamestrene.

Henny Reistad har opnået et højt antal kåringer ved Junior-VM og –EM samt i den norske liga for først Stabæk IF og fra 2018 med Vipers, som hun er dobbelt norsk mester med. I forrige sæson var hun med til at vinde bronze ved Final4 i Champions League og hærgede turneringen med 71 scoringer. Hun mener, at også Team Esbjerg bør have høje ambitioner i Champions League, men venter ellers med at definere målsætninger i sin kommende klub.

Annonce

Den store blåstempling

Cheftræner Jesper Jensen betragter tiltrækningen af Henny Reistad som en enorm blåstempling af det arbejde, der er udført i Team Esbjerg igennem en årrække for ikke blot at nå til tops i Danmark, men også på den europæiske scene.

- Vi har gennem årene været stolte af den måde, spillere har udviklet sig på, mens de har været her. Det samme vil vi gerne gøre med Henny Reistad. Vi har fulgt hende siden hendes landsholdsdebut og har konstateret, at hun er blevet dygtig meget hurtigt og måske er det største talent på verdensplan lige nu. Henny rummer mange af spillets facetter, mest af alt gennembrudsspillet, hun har stor fysik og er skudfarlig, især fra gulvet – og så er hun eksplosiv, siger Jesper Jensen.

Han betegner Henny Reistad som en moderne bagspiller, der kan dække alle tre pladser. Selv ser hun udviklingspotentiale i at få et bedre overblik, så hun kan finde løsninger mod alle typer af forsvar, forbedre sit skud fra både seks og ni meter samt at lægge på sit forsvarsspil på 2’er- eller 3’erpositionen.

Annonce

Vigtig opbakning

Ligesom ved den spanske Nerea Pena har Team Esbjerg henvendt sig til en kreds af lokale virksomheder for at gøre det muligt at indgå kontrakt med Henny Reistad. Bestyrelsesformand Bjarne Pedersen glæder sig over, at det er lykkedes at skabe medfinansiering til to spillere fra verdenseliten inden for kort tid.

- På klubbens vegne synes jeg også, det er flot, at vi i konkurrence med andre store klubber har kunnet tiltrække en så eftertragtet spiller som Henny Reistad til den danske liga og Team Esbjerg. Vi håber at kunne præsentere hende for virksomhederne bag investeringen ved et særligt arrangement, når coronaen er klinget af, siger Bjarne Pedersen, der betragter de nuværende spillere som gode ambassadører for klubben i bestræbelserne på at tilføre klassespillere udefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce