Annonce
Sport

Norsk teenager er sur over nederlag trods ny personlig triumf

Stringer/Ritzau Scanpix
Erling Braut Haaland er den kun anden teenager, som har scoret tre gange i træk i Champions League.

- Jeg tænker ikke så meget på det. Lige nu er jeg vred og sur.

Sådan lød det fra den norske teenager Erling Braut Haaland, efter at han onsdag med to mål for RB Salzburg i Champions League-kampen mod Napoli nu er topscorer i turneringen.

Den 19-årige Haaland er oppe på seks mål i denne sæsons Champions League, men han ærgrer sig mere over, at Salzburg ikke formåede at få point mod Napoli.

- Vi laver nogle begynderfejl, som gør, at vi kommer bagud 1-2. Det er tungt ikke at sidde tilbage med noget som helst efter sådan en kamp på hjemmebane. Det er skuffende, siger Haaland til Viasat ifølge den norske avis VG.

Nederlaget til Napoli er RB Salzburgs første på hjemmebane i tre år.

Erling Braut Haaland har scoret i sine tre første Champions League-kampe - i den første gruppekamp mod Genk lavede han tre mål, og mod Liverpool på Anfield scorede han en enkelt gang.

Det gør ham ifølge VG til den kun anden teenager efter Karim Benzema til at score tre gange i træk i Champions League. Real Madrid-angriberen gjorde det i sin tid for Lyon

- Jeg synes, at det gik fint. Jeg klarede mig godt, siger Haaland.

Allerede efter ti minutter fik han bolden i nettet, men scoringen blev annulleret, efter at dommer Clément Turpin havde kommunikeret med VAR-rummet.

Dries Mertens bragte Napoli foran 1-0, men det rystede ikke Østrigs bedste hold. To gange forhindrede Napolis målmand med fantastiske redninger Haaland i at udligne, men i slutningen af første halvleg kom Salzburg på 1-1 på et straffespark, som Haaland eksekverede iskoldt.

I anden halvleg gentog mønstret sig. Mertens scorede til 2-1 for Napoli, og igen udlignede Haaland. Men sekunder efter bragte Lorenzo Insigne udeholdet foran 3-2, som også blev slutresultatet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce