Annonce
Sport

Norsk teenager går målamok i Champions League-debut

Leonhard Foeger/Reuters
Erling Braut Haaland scorede tre mål på en halvleg, da Salzburg bankede Genk i Champions League.

For to årtier siden væltede norsk fodbold sig i angribere med international klasse, og måske har nordmændene nu endelig fundet arvtageren for Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo og John Carew.

Den blot 19-årige Erling Braut Haaland er i hvert fald i gang med noget af et gennembrud for østrigske Salzburg og brillerede tirsdag aften med et hattrick i karrierens første Champions League-kamp.

Salzburg vandt på hjemmebane hele 6-2 over Genk fra Belgien i en vanvittig kamp, hvor østrigerne scorede fem gange alene i første halvleg.

Haaland lagde for efter to minutters spil og scorede senere i halvlegen også sit holds tredje og fjerde mål.

18 minutter før tid valgte Salzburgs træner at pille det unge stjernefrø ud, men da havde han også så rigeligt gjort sin pligt i angrebskæden.

Med bedriften følger den firskårne nordmand op på en imponerende start i den østrigske liga, hvor han har nettet ikke mindre end 11 gange i de første syv kampe.

Haaland er søn af den tidligere landsholdsspiller Alf-Inge Haaland og derfor født i Leeds, hvor Haaland senior spillede i tre sæsoner i 1990'erne.

Den unge forward vakte tidligere på året international opsigt ved at score ni mål i samme kamp, da Norge ved U20-VM besejrede Honduras 12-0.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce