Annonce
Sport

Norske håndboldmænd rejser sig og snupper EM-bronze

Tt News Agency/Reuters
Blot et døgn efter maratonsemifinale vandt Norge over Slovenien og tog sin første EM-medalje på herresiden.

Håndboldherrerne fra Norge tabte fredag en højdramatisk semifinale, men tager alligevel hjem fra EM med metal.

Lørdag aften vandt Norge 28-20 over Slovenien i kampen om bronze og kan dermed se tilbage på det bedste norske EM på herresiden. Før årets slutrunde var en fjerdeplads det bedste EM-resultat.

Ud over bronzemedaljerne betyder sejren, at Norge er kvalificeret til næste års VM-slutrunde i Egypten.

Holdets store profil er Sander Sagosen, og Paris Saint-Germain-stjernen var godt tilfreds med Norges udbytte i turneringen, selv om det ikke lykkedes at nå finalen.

- Jeg står med en god følelse nu. Jeg er ekstremt stolt af at spille med de her gutter. Vi har spillet et næsten perfekt mesterskab, og vi kan være stolte af det her. Nu er det tid til at feste, lød det ifølge NTB fra Sander Sagosen efter sejren.

Bronzekampen blev spillet, blot et døgn efter at Norge tabte til Kroatien i en semifinale, der gik i to gange forlænget spilletid.

Og også slovenerne gik ind til lørdagens opgør med trætte stænger efter et nederlag til Spanien sent fredag aften.

Der var da også tale om en noget tung første halvleg, som manglede rytme, og hvor målmændene stjal billedet.

Norges Torbjørn Bergerud og Sloveniens Klemen Ferlin stod fremragende, og det var hovedårsagen til, at der kun var scoret 21 mål ved pausen, hvor det stod 12-9 til Norge.

Fem norske scoringer på stribe i begyndelsen af anden halvleg bragte nordmændene foran med otte mål, og det blev dødsstødet mod en flok slovenere, der ikke kunne få det til at fungere og aldrig kom tæt på.

Mens Norges håndboldherrer kan glæde sig over deres bedste EM-resultat, kan Sloveniens fjerdeplads ikke måle sig med bedriften fra 2004, hvor slovenerne tog EM-sølv.

Tidligere lørdag vandt Tyskland 29-27 over Portugal i dysten om EM's femteplads.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce