Annonce
Indland

Northside Festival modtager millionhjælp til flytning

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
Salling Fondene har doneret 11 millioner kroner til ny koncertplads og bypark, hvor Northside skal afholdes.

Fra 2021 skal den aarhusianske musikfestival Northside flytte fra Ådalen til en ny koncertplads ved området Eskelunden.

Det er blevet muligt efter, at Salling Fondene har doneret 11 millioner kroner til formålet. Det skriver TV2 Østjylland.

Karen Salling, der er næstformand i Salling Fondene, overbragte nyheden, da hun fredag under Northside gik på scenen.

I selskab med blandt andre kulturrådmand i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad og kommunens borgmester, Jacob Bundsgaard, overbragte hun nyheden til festivalens publikum.

Eskelunden er hele 500.000 kvadratmeter stort, og det er ambitionen at bygge en koncertplads, der kan rumme 40.000 koncertgæster.

- Northside har etableret sig som en stærk og betydningsfuld festival, der samler mennesker fra hele landet og forbedrer hverdagen, og det er jo præcis det, Salling Fondene støtter, siger Karen Salling til TV2 Østjylland.

Det er ikke blot Northside-gæsterne, der kommer til at nyde godt af området ved Eskelunden. Her vil også blive holdt andre koncerter, ligesom området skal forvandles til en grøn bypark.

- Når det er noget, der kommer både familier, studerende, motionister og naturinteresserede til gode, så er det noget, vi meget gerne vil bakke op om, siger Karen Salling til TV-stationen.

Aarhus Kommunes projekt med etableringen af den nye bypark og koncertplads kommer samlet set til at koste omkring 40 millioner kroner.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ni corona hotspotområderne er nedlagt

Vejen

Bilisten var ikke bare beruset

Annonce