Annonce
Erhverv

Norwegian indfører gebyr for kabinekuffert på billigste billet

Ints Kalnins/Reuters

Torsdag er der nye håndbagageregler hos Norwegian. Det er slut med gratis kabinekuffert på billigste billet.

Nu er det slut med gratis at kunne medbringe en kabinekuffert, hvis man køber den billigste billettype - LowFare - hos Norwegian.

Det er en del af nye håndbagageregler, som flyselskabet har indført fra torsdag. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Norwegian.

Har man købt sin billet før torsdag, bliver den dog ikke påvirket af de nye regler.

Hvis man fremover køber en LowFare-billet, må man kun medbringe et lille stykke håndbagage, som kan være under sædet foran.

Vil man have ekstra håndbagage, som skal placeres på bagagehylden, skal man enten købe en dyrere billet eller tilkøbe det for et gebyr. Gebyret afhænger af flyvingen og er på mellem 50 og 90 kroner.

Norwegian oplyser dog, at ændringen også medfører, at det lille stykke håndbagage, som alle kunder kan tage med om bord, må være noget større end tidligere.

Desuden øges vægtbegrænsningen på indtjekket bagage fra 20 til 23 kilo. Og kunder med fleksibel billet vil kunne medbringe 15 kilo håndbagage i stedet for tidligere 10 kilo.

- Det vigtigste for os er, at vores kunder får en god rejseoplevelse, når de flyver med os.

- Det er en almindelig misforståelse, at der er plads til alles kabinekufferter om bord, men det fleste af vores fly har plads til 186 passagerer og kun cirka 80 små kabinekufferter i bagagehylderne, udtaler Cecilie Nybø Carlsen, chef for produktudvikling i Norwegian, i pressemeddelelsen.

Hun peger videre på, at reglerne er der for at undgå forsinkelser.

- Derfor er det vigtigt, at vi har gode regler på plads, sådan at vi undgår at bruge tid på at omorganisere håndbagage om bord og flytte håndbagage til lastrummet, hvilket kan skabe frustration og let føre til forsinkelser.

- At flyene afgår til tiden, er noget af det vigtigste for Norwegians rejsende, og vi oplever stor opbakning til de nye bagageregler blandt vores kunder, lyder det videre.

Tidligere på måneden kom det frem, at Norwegian var i gang med at ændre reglerne. Således kunne mediet check-in.dk afsløre, at et farvel til den gratis kabinekuffert med den billigste billet var på vej.

Da lød det, at reglerne ventedes at træde i kraft i februar, men allerede nu er de iværksat.

Hos lavprisselskabet Ryanair blev den gratis kabinekuffert afskaffet i efteråret 2018. Her må man i dag som udgangspunkt kun have en mindre taske med, som kan være under sædet. Det koster et gebyr, hvis kabinekufferten skal med.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce