Annonce
Erhverv

Norwegian: Slut med gratis kabinekuffert på billigste billet

Marcos Brindicci/Reuters

Køber man de billigste billetter hos Norwegian, skal man snart ikke kunne tage en kabinekuffert med gratis.

Snart er det slut med at tage sin kabinekuffert gratis med om bord på flyet, hvis man har købt en af Norwegians billigste billetter - LowFare.

Det fremgår af Norwegians nye bagagepolitik, der endnu ikke er offentliggjort, skriver mediet check-in.dk.

Det vil dog blive muligt at tage en kabinekuffert med, hvis man betaler et gebyr, oplyser Norwegian til mediet. Norwegian har endnu ikke fastsat, hvor stort gebyret bliver.

Det nye regler ventes at træde i kraft i februar. Kunder vil få information i forvejen.

Med de nye regler må håndbagagen ved køb af Lowfare-billetterne veje maksimalt ti kilo - ligesom i dag. Men det skal altså være en lille taske, som kan ligge under stolesædet foran.

I dag må man - også på Norwegians billigste billetter - tage en kabinekuffert med, som kan placeres i rummene over sæderne, samt en lille taske, som kan anbringes under sædet foran.

Norwegian oplyser ifølge check-in.dk, at de nye bagageregler skyldes et ønske om at give bedre punktlighed og en bedre oplevelse for passagererne.

De nye bagageregler medfører også, at vægtbegrænsningen på indchecket bagage øges fra 20 til 23 kilo.

Den norske luftfartsanalytiker i Winair Hans Jørgen Elnæs er begejstret for Norwegians nye politik.

- Jeg er overhovedet ikke overrasket over, at Norwegian begynder at tage sig betalt for kabinebagage for de billigste billetter. Det skulle selskabet have iværksat for længe siden, siger analytikeren til det norske medie flysmart24.no.

Hos lavprisselskabet Ryanair blev den gratis kabinekuffert afskaffet i efteråret 2018. Her må man i dag som udgangspunkt kun have en mindre taske med, som kan være under sædet.

Det koster et gebyr, hvis kabinekufferten skal med.

/ritzau/

Annonce
Nyhed om kuffertgebyr på check-in.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce