Annonce
Sport

Novak Djokovic fortsætter dominans i titelforsvar

Kai Pfaffenbach/Reuters
Novak Djokovic vandt sikkert i fjerde runde. Nu venter hårdtslående canadier i kvartfinalen.

Den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic er på vej mod endnu et stort resultat i grand slam-turneringen Australian Open.

Søndag morgen dansk tid sikrede turneringens forsvarende mester sig en plads i kvartfinalerne, da han overbevisende slog Diego Schwartzman med cifrene 6-3, 6-4, 6-4.

Argentineren formåede kun at bryde Novak Djokovics serv en enkelt gang i løbet af kampen. Det var i andet sæt på et tidspunkt, hvor Djokovic allerede havde brudt Schwartzman to gange i samme sæt.

I kvartfinalen venter Milos Raonic, der er seedet som nummer 32 i turneringen. Han sikrede kvartfinalebilletten ved at slå Marin Cilic i tre sæt.

Selv om Novak Djokovic ikke har afgivet et sæt i turneringen siden første runde, er han ikke helt tryg ved tanken om at møde den hårdtslående canadier.

- Milos Raonic er en af de højeste og stærkeste spillere på ATP Touren, og han har også en af de bedste server.

- Jeg bliver nødt til at være forberedt på de missiler, der kommer fra hans side af nettet. Mine returneringer bliver en nøgle til at vinde kampen, siger Novak Djokovic ifølge AFP.

Selv peger Raonic da også på, at hvis han på nogen måde skal bremse serberens jagt på grand slam-titel nummer 17, så skal han serve på et meget højt niveau.

- Jeg bliver nok nødt til at lave mere end 35 esser, siger Raonic med henvisning til det antal esser, han lavede i sejren over Marin Cilic.

- Vi har en forskellig spillestil, og Djokovic har tidligere været god til at neutralisere mine server, tilføjer Raonic.

Vinderen af opgøret mellem Djokovic og Raonic kan meget vel komme til at møde rutinerede Roger Federer i semifinalen.

Schweizeren tog i hvert fald endnu et skridt videre i turneringen senere søndag, da han slog ungareren Marton Fucsovics i fire sæt. Federer vandt med cifrene 4-6, 6-1, 6-2, 6-2.

I kvartfinalen skal tredjeseedede Federer møde useedede Tennys Sandgren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce