Annonce
Sport

Novak Djokovic fortsætter dominans i titelforsvar

Kai Pfaffenbach/Reuters
Novak Djokovic vandt sikkert i fjerde runde. Nu venter hårdtslående canadier i kvartfinalen.

Den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic er på vej mod endnu et stort resultat i grand slam-turneringen Australian Open.

Søndag morgen dansk tid sikrede turneringens forsvarende mester sig en plads i kvartfinalerne, da han overbevisende slog Diego Schwartzman med cifrene 6-3, 6-4, 6-4.

Argentineren formåede kun at bryde Novak Djokovics serv en enkelt gang i løbet af kampen. Det var i andet sæt på et tidspunkt, hvor Djokovic allerede havde brudt Schwartzman to gange i samme sæt.

I kvartfinalen venter Milos Raonic, der er seedet som nummer 32 i turneringen. Han sikrede kvartfinalebilletten ved at slå Marin Cilic i tre sæt.

Selv om Novak Djokovic ikke har afgivet et sæt i turneringen siden første runde, er han ikke helt tryg ved tanken om at møde den hårdtslående canadier.

- Milos Raonic er en af de højeste og stærkeste spillere på ATP Touren, og han har også en af de bedste server.

- Jeg bliver nødt til at være forberedt på de missiler, der kommer fra hans side af nettet. Mine returneringer bliver en nøgle til at vinde kampen, siger Novak Djokovic ifølge AFP.

Selv peger Raonic da også på, at hvis han på nogen måde skal bremse serberens jagt på grand slam-titel nummer 17, så skal han serve på et meget højt niveau.

- Jeg bliver nok nødt til at lave mere end 35 esser, siger Raonic med henvisning til det antal esser, han lavede i sejren over Marin Cilic.

- Vi har en forskellig spillestil, og Djokovic har tidligere været god til at neutralisere mine server, tilføjer Raonic.

Vinderen af opgøret mellem Djokovic og Raonic kan meget vel komme til at møde rutinerede Roger Federer i semifinalen.

Schweizeren tog i hvert fald endnu et skridt videre i turneringen senere søndag, da han slog ungareren Marton Fucsovics i fire sæt. Federer vandt med cifrene 4-6, 6-1, 6-2, 6-2.

I kvartfinalen skal tredjeseedede Federer møde useedede Tennys Sandgren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce