Annonce
Sport

Novak Djokovic sætter canadier på plads i Australien

Serbiske Novak Djokovic vandt 6-3, 6-4, 4-6, 6-0 over canadieren Denis Shapovalov.

Førsteseedede Novak Djokovic er klar til ottendedelsfinalen i Australian Open efter sejr i fire sæt.

De fire topseedede herrespillere lever fortsat i grand slam-turneringen Australian Open.

Lørdag morgen dansk tid blev førsteseedede Novak Djokovic klar til ottendedelsfinalen ved at slå canadieren Denis Shapovalov 6-3, 6-4, 4-6, 6-0.

Shapovalov, der var seedet som nummer 25, vandt et enkelt sæt mod storfavoritten, men var aldrig i nærheden af sejren.

Serberen sikrede sig de to første sæt efter lidt mere end en times tennis. Djokovic kom også på 3-0 og 4-1 i tredje sæt, men med fem vundne partier på stribe slog Shapovalov overraskende tilbage.

Det var dog aldrig mere end et bump på vejen for Djokovic, som med fornyet energi satte Shapovalov eftertrykkeligt på plads med 6-0 i fjerde sæt uden at afgive en eneste breakbold.

Den 14-dobbelte grand slam-vinder står i ottendedelsfinalen over for den 15.-seedede russer Daniil Medvedev.

Medvedev fandt vej til ottendedelsfinalen ved at slå belgieren David Goffin i tre sæt.

Mens Shapovalov måtte forlade turneringen, spillede en anden canadier sig videre.

Milos Raonic skulle bruge tre sæt på at sende franskmanden Pierre-Hugues Herbert ud af den prestigefyldte turnering.

Ottendeseedede Kei Nishikori skal i ottendedelsfinalen møde Pablo Carreño Busta efter sejr over João Sousa.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce