Annonce
Aabenraa

Novo-fond giver penge til lokal naturskole

Kelstrup Naturskole tilbyder blandt andet undervisning til folkeskolerne i Aabenraa Kommune. Arkivfoto
Novo Nordisk Fonden har valgt at give Kelstrup Naturskole penge til et drivhus, der skal give børn større viden om naturvidenskaben.

Kruså: Naturvidenskabelige projekter for børn og unge for 25 millioner kroner. Det er, hvad Novo Nordisk Fonden netop har givet i støtte til 14 projekter rundt omkring i landet.

Blandt de udvalgte er Kelstrup Naturskole ved Kruså, som har fået 157.500 kroner. De skal bruges til et besøgs-drivhus til undervisning om klima, insekter og fødevareforsyning for grundskolens mellemtrins- og udskolingselever.

- Det har længe stået på vores ønskeliste, siger Mik Haar, der er leder af Kelstrup Naturskole.

Den samlede pris for det nye klima-drivhus bliver på lidt over 200.000 kroner, og de penge er nu på plads.

- Vi har nemlig også fået støtte fra Mads Clausens Fond og Nordea-fonden, og desuden betaler vi også noget selv, siger Mik Haar.

Drivhuset bliver på omkring 20 kvadratmeter, men der går noget tid, før det kan tages i brug.

- Byggeprocessen forventes at være færdig ved årsskiftet, siger lederen af Kelstrup Naturskole.

Annonce
Byggeprocessen forventes at være færdig ved årsskiftet.

Mik Haar, leder af Kelstrup Naturskole.

Spændende projekter

Det er anden gang, at Novo Nordisk Fonden uddeler støtte til naturvidenskabelig uddannelse og formidling i åben konkurrence, og der har været mange og kvalificerede ansøgninger.

- I Novo Nordisk Fonden er vi stolte af at støtte læring og oplevelser med naturvidenskab i skole og fritid. Projekterne er med til at ruste børn og unge, så de kan navigere i et samfund i hastig teknologisk udvikling. Det er ambitiøse og spændende projekter, der nu sættes i gang, siger Berith Bjørnholm, der er leder af afdelingen for naturvidenskabelig uddannelse og formidling i Novo Nordisk Fonden.

Allerede i løbet af sommeren i år bliver det igen muligt at søge om støtte til projekter inden for naturvidenskabelig uddannelse og formidling fra Novo Nordisk Fonden.

Kelstrup Naturskole

Kelstrup Naturskole betjener først og fremmest folkeskolerne i Aabenraa Kommune og tilbyder undervisning, som relaterer sig til folkeskoleloven.

Folkeskolerne i Aabenraa Kommune har gratis ophold og transport til naturskolen.

Derudover tilbydes aktiviteter, undervisning og events i naturen inden for alle tænkelige emner, og også institutioner, organisationer og private er velkomne i det omfang, der er plads.

Arrangementer, som ikke henhører under folkeskolerne i Aabenraa Kommune, sker mod betaling.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce