Annonce
Aabenraa

Novo-fond giver penge til lokal naturskole

Kelstrup Naturskole tilbyder blandt andet undervisning til folkeskolerne i Aabenraa Kommune. Arkivfoto
Novo Nordisk Fonden har valgt at give Kelstrup Naturskole penge til et drivhus, der skal give børn større viden om naturvidenskaben.

Kruså: Naturvidenskabelige projekter for børn og unge for 25 millioner kroner. Det er, hvad Novo Nordisk Fonden netop har givet i støtte til 14 projekter rundt omkring i landet.

Blandt de udvalgte er Kelstrup Naturskole ved Kruså, som har fået 157.500 kroner. De skal bruges til et besøgs-drivhus til undervisning om klima, insekter og fødevareforsyning for grundskolens mellemtrins- og udskolingselever.

- Det har længe stået på vores ønskeliste, siger Mik Haar, der er leder af Kelstrup Naturskole.

Den samlede pris for det nye klima-drivhus bliver på lidt over 200.000 kroner, og de penge er nu på plads.

- Vi har nemlig også fået støtte fra Mads Clausens Fond og Nordea-fonden, og desuden betaler vi også noget selv, siger Mik Haar.

Drivhuset bliver på omkring 20 kvadratmeter, men der går noget tid, før det kan tages i brug.

- Byggeprocessen forventes at være færdig ved årsskiftet, siger lederen af Kelstrup Naturskole.

Annonce
Byggeprocessen forventes at være færdig ved årsskiftet.

Mik Haar, leder af Kelstrup Naturskole.

Spændende projekter

Det er anden gang, at Novo Nordisk Fonden uddeler støtte til naturvidenskabelig uddannelse og formidling i åben konkurrence, og der har været mange og kvalificerede ansøgninger.

- I Novo Nordisk Fonden er vi stolte af at støtte læring og oplevelser med naturvidenskab i skole og fritid. Projekterne er med til at ruste børn og unge, så de kan navigere i et samfund i hastig teknologisk udvikling. Det er ambitiøse og spændende projekter, der nu sættes i gang, siger Berith Bjørnholm, der er leder af afdelingen for naturvidenskabelig uddannelse og formidling i Novo Nordisk Fonden.

Allerede i løbet af sommeren i år bliver det igen muligt at søge om støtte til projekter inden for naturvidenskabelig uddannelse og formidling fra Novo Nordisk Fonden.

Kelstrup Naturskole

Kelstrup Naturskole betjener først og fremmest folkeskolerne i Aabenraa Kommune og tilbyder undervisning, som relaterer sig til folkeskoleloven.

Folkeskolerne i Aabenraa Kommune har gratis ophold og transport til naturskolen.

Derudover tilbydes aktiviteter, undervisning og events i naturen inden for alle tænkelige emner, og også institutioner, organisationer og private er velkomne i det omfang, der er plads.

Arrangementer, som ikke henhører under folkeskolerne i Aabenraa Kommune, sker mod betaling.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce