Annonce
Esbjerg

Nu åbner Aleris-Hamlet for fedmeoperationer i Esbjerg

Peter Funch-Jensen, der er specialeansvarlig overlæge i kirurgi hos Aleris-Hamlet, forventer en stigning i antallet af fedmeoperationer i 2021. Foto: Aleris-Hamlet
Danmarks førende kæde af privathospitaler Aleris-Hamlet åbner nu for fedmeoperationer i Vestjylland, for at imødekomme den stigende efterspørgsel.
Annonce

Fra december bliver det muligt for borgerne i Syddanmark at få foretaget en fedmeoperation på privathospitalet Aleris-Hamlet i Esbjerg, hvor patienterne tidligere blev sendt til behandling i enten Aarhus eller København. Det skriver hospitalskæden i en pressemeddelelse.

Målet for Aleris-Hamlet er, at trygheden og bekvemmeligheden for patienterne øges, når transporttiden til hospitalet forkortes, og alle kan blive opereret og fulgt tæt på hjemmet og familien. Det betyder også, at de efterfølgende kontroller og diætist-vejledning, som følger med i det toårige forløb, ligeledes foregår i Esbjerg.

- Flere har fået kendskab til, at operationerne har en dokumenteret effekt på de fleste lidelser, der ledsager fedme. Fedmeoperationer fører ikke blot til et betydeligt vægttab, men nedsætter også markant risikoen for udvikling af alvorlige følgesygdomme, siger Peter Funch-Jensen, der er specialeansvarlig overlæge i kirurgi hos Aleris-Hamlet.

Konsekvenserne af svær overvægt kan være store. Mange oplever forringet livskvalitet,
helbredsproblemer og social isolation. De overflødige kilo belaster kroppen og øger risikoen for en række alvorlige følgesygdomme som diabetes, åreforkalkning og hjertesygdomme og en række cancersygdomme. Samtidig kan overvægt have sociale konsekvenser som for eksempel depression.

Annonce

Flere svært overvægtige

Tal fra Sundhedsdatastyrelsen fra sidste år, at antallet af fedmeoperationer i Danmark generelt er steget med mere end 80 procent siden 2015. Udvidelsen af hospitalet sker netop også i takt med, at Aleris-Hamlet ser en støt stigning i antallet af netop denne type operationer, der er mere end fordoblet siden 2017. Det er en tendens, der er blevet yderligere forstærket med
coronanedlukningen af Danmarks grænser.

- Tidligere har vi set, at nogle vælger at rejse til udlandet for at få foretaget en fedmeoperation,
men grundet coronapandemien og rejserestriktionerne vælger de nu at blive opereret i Danmark, siger Peter Funch-Jensen.

Andelen af moderat eller svært overvægtige i Danmark er samtidig stigende, og en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen fra 2017 viser, at over halvdelen af den danske befolkning er overvægtig, mens godt 16 procent er svært overvægtige.

I forhold til landsgennemsnittet ligger Region Syddanmark højt på denne udviklingskurve med cirka 55 procent med overvægt og 19 procent med svær overvægt.

Annonce

Forbedret livskvalitet

For Peter Funch-Jensen er det vigtigt at kunne hjælpe borgere i hele landet og bidrage med information, rådgivning og behandling til mulige patienter.

- Foruden en markant nedsættelse af alvorlige følgesygdomme ser vi også, at fedmeoperationer i høj grad kan forlænge levetiden samt forbedre livskvaliteten hos patienten, siger Peter Funch- Jensen.

Aleris-Hamlet i Esbjerg starter forundersøgelser fra december 2020 og begynder de første
operationer i januar 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Danmark For abonnenter

Bulldozere og billigere færgebilletter året rundt: Sådan vil Venstre hjælpe landdistrikterne

Annonce