Annonce
Haderslev

Nu åbner nyt apotek i Føtex Haderslev

Apoteker Tine Klingsten og varehuschef Palle Løgstrup i café-området ved indgangen, hvor de gule skilte i baggrunden reklamerer for "Krone Marked". Nu bliver området ombygget til Haderslev Krone Apotek. Foto: Dorthe Rasmussen
Haderslev Krone Apotek bliver navnet på det nye apotek, der torsdag den 29. august åbner i varehuset i Bredgade. Varehuschef Palle Løgstrup har store forventninger til det kommende samarbejde med apoteker Tine Klingsten, som i forvejen har apoteker i Middelfart og Fredericia- sidstnævnte sted også i den lokale Føtex.

HADERSLEV: Snart får Haderslev igen tre apoteker.

Torsdag den 29. august åbner en ny apotek i Føtex Haderslev.

Apoteket bliver en filial af Middelfart Apotek, der drives af apoteker Tine Klingsten.

Hun driver også apoteks-filialer i Føtex Fredericia og Fredericia Sundhedscenter.

Det er ikke mindst på baggrund af erfaringerne herfra, at Tine Klingsten har valgt at indgå i et samarbejde med Føtex Haderslev.

Kunderne kan nemlig lide, at de kan gøre deres ærinder ét sted, og der er gode parkerings-forhold og åbent alle ugens dage.

- Vi apoteker er også prøvet af forandringernes vinde, og tilgængelighed og åbningstider er det vigtigste i dag. Det, at man laver en forretning i en forretning er noget, der er kommet for at blive, konstaterer Tine Klingsten.

- Apoteket vil også være en naturlig forlænget arm i forhold til sundhedscentret, konstaterer varehuschef Palle Løgstrup, som har store forventninger til det kommende samarbejde.

Det nye apotek i Føtex Haderslev får navnet Haderslev Krone Apotek.

Tine Klingsten forklarer, at navnet er inspireret af Christian den 4's, Frederik den 2's og Hertug Hans tilknytning til Haderslev.

For at skabe plads til det nye apotek flytter Føtex rundt med café-området.

Varehuschefen er dog sikker på, at pladsen til apoteket er givet godt ud.

- Vi går i gang med at bygge om i uge 25, hvor området vil blive afskærmet, fortæller Palle Løgstrup.

Føtex Haderslev er det sidste af byens tre store varehuse, der indgår i et ekstern samarbejde.

Meny har i dag både posthus og Lagkagehuset, mens Kvickly har Løve Apoteket.

Palle Løgstrup, som også er formand for Haderslev Butikker, tror, at vi i fremtiden vil se endnu flere butikker slå sig sammen.

- Tilsammen kan vi gøre nogle flere ting, og det kan måske også være til inspiration for andre detailhandlende i byen, siger han.

Haderslev Krone Apotek kommer til at fremstå som et topmoderne apotek, der blandt andet får installeret et robotlager, så næsten alle recepter ekspederes med det samme.

Udover udlevering af receptpligtig medicin får Haderslev Krone Apotek også et bredt udvalg af håndkøbsvarer, vitaminer og mineraler, der supplerer varehusets øvrige parfume-afdeling.

Apoteket vil holde åbent alle ugens syv dage.

Annonce

Ny apotekterlov åbner op for samarbejde

I 2015 blev den nye apotekerlov vedtaget, der giver eksisterende apoteker mulighed for at åbne filialer i en radius af op til 75 kilometer fra hovedapoteket.

Det er således årsagen til, at Føtex og Middelfart Apotek nu er gået sammen om at åbne det nye apotek i varehuset.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce