Annonce
Aabenraa

Nu begynder arbejdet: Markedsplads er lukket i fem måneder

Sådan kommer Markedspladsen til at se ud - med forbedrede muligheder for events og ophold på området. Illustration: Adept
Parkeringspladserne på Markedspladsen i Aabenraa forsvinder fra slutningen af januar og fem måneder frem. I den tid vil Markedspladsen i Aabenraa bymidte blive fornyet.

Aabenraa: Arbejdet med at få skabt de nye rammer for Markedspladsen i Aabenraa begynder i slutningen af januar. Når pladsen står færdig i slutningen af juni, vil der blandt andet være lavet en række siddearrangementer, og der vil igen være mulighed for parkering.

Den renoverede Markedsplads er sidste del af "Områdefornyelse Aabenraa Midtbyplan" – også kendt som Områdefornyelse Syd.

- Det bliver skønt at få færdiggjort Markedspladsen, så der bliver skabt en sammenhæng til det øvrige område i fornyelsesprojektet – herunder Rådhusgade – og en flot ankomst til midtbyen. Det vil samtidig betyde, at vi får skabt en imødekommende plads, der kommer til at være et naturligt samlingssted for en række nye og velkendte byaktiviteter – heriblandt markedet samt ringridningen, siger formand for vækstudvalget for land og by, Philip Tietje (V), i en pressemeddelelse fra kommunen.

Annonce

Parkering i perioden

Der vil fortsat være parkeringspladser på Markedspladsen, men antallet reduceres fra 65 pladser til 50.

- Det anser jeg for et acceptabelt niveau med tanke på, at bykvaliteten bliver højnet, siger Philip Tietje.

Mens arbejdet står på, vil der ikke være mulighed for parkering på Markedspladsen. I stedet henvises man til at benytte andre parkeringspladser i området, og i anlægsperioden vil det øverste dæk ved parkeringshuset på Skrænten være uden tidsbegrænsning.

Der er sat 8,4 millioner kroner af til Markedspladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Sydjylland For abonnenter

Signe og Sebastiam efterlyser bedre job- og uddannelsesmuligheder: Ellers flygter unge fra regionen

Annonce