Annonce
Aabenraa

Nu begynder arbejdet: Markedsplads er lukket i fem måneder

Sådan kommer Markedspladsen til at se ud - med forbedrede muligheder for events og ophold på området. Illustration: Adept
Parkeringspladserne på Markedspladsen i Aabenraa forsvinder fra slutningen af januar og fem måneder frem. I den tid vil Markedspladsen i Aabenraa bymidte blive fornyet.

Aabenraa: Arbejdet med at få skabt de nye rammer for Markedspladsen i Aabenraa begynder i slutningen af januar. Når pladsen står færdig i slutningen af juni, vil der blandt andet være lavet en række siddearrangementer, og der vil igen være mulighed for parkering.

Den renoverede Markedsplads er sidste del af "Områdefornyelse Aabenraa Midtbyplan" – også kendt som Områdefornyelse Syd.

- Det bliver skønt at få færdiggjort Markedspladsen, så der bliver skabt en sammenhæng til det øvrige område i fornyelsesprojektet – herunder Rådhusgade – og en flot ankomst til midtbyen. Det vil samtidig betyde, at vi får skabt en imødekommende plads, der kommer til at være et naturligt samlingssted for en række nye og velkendte byaktiviteter – heriblandt markedet samt ringridningen, siger formand for vækstudvalget for land og by, Philip Tietje (V), i en pressemeddelelse fra kommunen.

Annonce

Parkering i perioden

Der vil fortsat være parkeringspladser på Markedspladsen, men antallet reduceres fra 65 pladser til 50.

- Det anser jeg for et acceptabelt niveau med tanke på, at bykvaliteten bliver højnet, siger Philip Tietje.

Mens arbejdet står på, vil der ikke være mulighed for parkering på Markedspladsen. I stedet henvises man til at benytte andre parkeringspladser i området, og i anlægsperioden vil det øverste dæk ved parkeringshuset på Skrænten være uden tidsbegrænsning.

Der er sat 8,4 millioner kroner af til Markedspladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce