Annonce
Kultur

Nu begynder byggeriet af et større fritidscenter i Varde

I andet forsøg lykkedes det at få gravet en større mængde jord op med de fire spader.Foto: André Thorup

Tirsdag blev det markeret, at nu går håndværkerne snart i gang med udbygningen og renoveringen af Varde Fritidscenter til 46,8 millioner kroner.

Varde: De otte første spadestik til udvidelsen af Varde Fritidscenter er nu sat. Fire spader var nemlig sat sammen, så to politikere, en direktør og en formand sammen kunne tage et spadestik. Og da det i første omgang blev fire meget små huller, de fire fik gravet, så lavede de fire nye huller i græsplænen.

Det markerer begyndelsen på udvidelsen og renoveringen af Varde Fritidscenter, som i alt vil koste 47,8 millioner kroner. Det bliver betalt med en blanding af opsparing, kommunalt tilskud og lån.

- Det er et af de bedste spadestik, jeg har været med til, sagde en meget solbrændt borgmester Erik Buhl (V), der lige er kommet hjem fra ferie i Caribien.

Annonce

Byggeri ved fritidscentret

Den fysioterapibygning er færdig cirka 1. juni.Omkring 1. april begynder byggeriet af wellness i svømmehaller og et nyt indgangspari inklusiv ny foyer. Det er færdig omkring september.

Projektet indeholder også andre ting, som eksempelvis et sportel - altså et hotel, der ligger ved sportsfaciliteter. Denne del af byggeriet går i gang efter sommerferien og vil være færdig i april eller maj i 2020.

Ved siden af fritidscentret skal der bygges en ny skole, Frelloskolen. Borgmesteren oplyser, at vinderen af udbuddet af dette byggeri bliver præsenteret 12. marts. Eleverne flytter ind i august 2021.

Borgmester Erik Buhl (V) holder taler. Til venstre for ham ses: Bent Ove Larsen, formand for fonden bag fritidscentret, kulturudvalgsformand Mads Sørensen og Jesper Brodersen, direktør for fritidscentret.Foto: André Thorup

En lang proces

I sin tale fortalte Erik Buhl om, at fritidscentrets direktør, Jesper Brodersen, mødte op på borgmesterkontoret få uger, efter Erik Buhl havde indtaget det.

- Du fortalte om det her med ild i øjnene. Så begyndte jeg at fortælle dig om politik, sagde Erik Buhl.

For det har nemlig været en lang proces at finde et projekt, der kunne samle politisk opbakning. I 2016 ønskede fritidscentret en større udvidelse, men politikerne krævede, at prisen skulle være lavere, hvis kommunen skulle støtte det, og de valgte samtidig at bruge penge på kommunens andre haller for ikke kun at tilgodese Varde.

Når Varde Fritidscenter får afsluttet sit projekt, så er der investeret 90 millioner kroner i kommunens haller, påpegede Mads Sørensen (V), formand for kultur og fritid.

- Så det er faktisk en lykkelig slutning, sagde han.

- Det er værd at vente på noget godt, sagde Bent Ove Larsen, formand for fonden, der driver fritidscentret.

På spaderne står blandt andet datoen for det spadestik, der markerer, at nu bliver fritidscentret udvidet efter over fem års forarbejde.Foto: André Thorup

Spinning og fysioterapi

Det første, der bliver bygget, er en bygning til fysioterapi og spinning.

Emcare er et fysioterapi-firma, der allerede er flyttet ind i fritidscentret, men har brug for bedre lokaler. De flytter ind, så snart deres nye bygning er klar, og samtidig flytter fritidscentrets fitness-afdeling ned ved siden af den nye spinnningsal. Det er færdig omkring 1. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce