Annonce
Aabenraa

Nu begynder nyt slagsmål om diskoteker

Spørgsmålet er nu, om byens natteliv skal foregå i området ved Storetorv. Privatfoto.
Debatten om diskotek Seven på Storetorv 7 er slut, men er der tid til at begynde en ny diskussion. Politikerne vil nemlig i gang med en overordnet temaplan for, hvor fremtidens natteliv skal foregå.

AABENRAA: Da Aabenraa Kommune i sin tid sagde ja til, at der kunne åbnes diskotek på Storetorv, var politikerne sikre på, at et diskotek kunne rummes indenfor den gældende lokalplan.

Det viste sig, at Planklagenævnet havde en anden opfattelse, og siden er der ofret mange kræfter og meget spalteplads på den sag.

Nu må diskoteket lukke, og dermed slutter kommunens bestræbelser på at lovliggøre det. Men debatten slutter ikke:

- Nu må en temaplan for diskoteker være hensigtsmæssig. Vi skal have gang i en debat om, hvor der kan ligge diskoteker i byen, siger borgmester Thomas Andresen (V).

Erik Uldall Hansen (S), der er næstformand i vækstudvalget, er enig.

- Nu håber jeg, at politikerne vil lytte til det, som borgerne ønsker i forhold til, hvor der skal være diskoteker. Jeg ser frem til, at vi får lavet en overordnet temaplan, og hvis borgerne ønsker et diskotek på Storetorv, ja så vil vi bakke op om det, siger han.

Annonce

Ingen erstatning

Borgmester Thomas Andresen fra Venstre og næstformanden i vækstudvalget, Erik Uldall Hansen (S) er enige om, at kommunen næppe risikerer at skulle betale erstatning til indehaveren af diskotek Seven.

Borgmesteren understreger, at diskoteket ikke lukker på grund af kommunens lokalplanlægning, men derimod på grund af en manglende alkoholbevilling.

For længe

Spørger man Erik Uldall Hansen, så burde diskoteket på Storetorv være lukket forlængst.

- Det var en fejl, at det fik lov til at køre videre efter afgørelsen i Planklagenævnet, siger han.

Kommunen undlod at lukke diskoteket med henvisning til, at sagen ikke var afsluttet. I første omgang ville vækstudvalget lave en temaplan for diskoteket, men et flertal i udvalget vendte om midt i vadestedet og ville i stedet lave en ny lokalplan, der tillader et diskotek på Storetorv 7 - en lokalplan, der kun gælder for den ene matrikel.

Det er denne plan, der nu er gået i vasken sammen med indehaverens alkoholbevilling.

Borgmester Thomas Andresen har dog ikke opgivet tanken om, at byens ungdom kan danse til diskorytmer på Storetorv.

- I Venstre har vi ikke været i tvivl om, at diskoteker kan ligge centralt i byen. Vi skal i hvert fald ikke have de unge til at pendle alt for langt udenfor bygrænsen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce