Annonce
Kolding

Nu bliver der testet 800 i hvert corona-telt om dagen: Sådan er aldersfordelingen blandt de smittede

For et par uger siden var kapaciteten i teltene 500 patienter om dagen, men tallet er nu løftet til 800. Her er det Victor Drachmann Fuglsang, der bliver testet af poder Steen Andersen. Foto: Michael Svenningsen
Kapaciteten i hvert af test-telt bliver hele tiden øget, og i øjeblikket kan der blive testet 800 borgere om dagen i teltet ved Kolding Storcenter. Også i podeteltene på Kolding Sygehus vokser kapaciteten.
Annonce

Kolding: Smittetrykket i Kolding er fortsat stigende, og det betyder, at personalet i podeteltene ved både Kolding Sygehus og Kolding Storcenter har travlt. Det fortæller sygeplejerske Lisbeth Ejskjær, der er daglig leder ved Testcenter Danmark.

- Det er klart, at vi godt kan mærke, at smittetrykket stiger både i Kolding og resten af vejen rundt i regionen. Det antal af tests, vi laver, har været stigende, men vi kan godt følge med. Så det går godt, men selvfølgelig er der nok at lave, siger Lisbeth Ejskjær.

I løbet af de seneste syv dage er 3274 koldingensere testet for coronavirus, fremgår det af de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Sygehus Lillebælt søger i øjeblikket podere til teltene, blandt andet fordi antallet af tider til test hele tiden bliver øget. Da teltene i foråret blev stillet op, kunne der testes 100 patienter om dagen, men det antal er mangedoblet siden.

- I vores samfundsspor tester vi 800 mennesker dagligt, og i vores sundhedsspor er oppe på mellem 700 og 800 mennesker om dagen, fortæller Lisbeth Ejskjær.

Samfundssporet ligger ved Kolding Storcenter og er for folk uden symptomer. Hvis man bliver henvist til test, fordi man har symptomer, bliver man testet i sundhedssporet.

Selv i weekenden er der kø for at komme til i testcentret. Foto: Michael Svenningsen

- Vi regner stærkt med at kapaciteten skal øges over de næste uger. Vi har ikke hørt noget om det endnu, men vi regner med at skulle teste flere, siger Lisbeth Ejskjær.

Annonce

Gennemsnitsalder på 44

For en uge siden krydsede Kolding Kommune bekymringsgrænsen for antallet af nye coronasmittede. Siden er antallet fortsat med at stige, og ifølge de seneste tal er 43 koldingensere blevet smittet i løbet af den seneste uge.

Ifølge Kolding Kommune er det et bredt udsnit af borgere, der er blevet smittet, modsat eksempelvis Fredericia, hvor adskillige gymnasieelever er blevet smittet med coronavirus. I Kolding er gennemsnitsalderen af de personer, der er blevet smittet mellem den 18. og 24. september 44 år, fremgår det af kommunens facebookside.

Det er aldersgruppen 20-29 år, der er hårdest ramt med 11 smittede i perioden, mens der har været ni nye smittede i gruppen mellem 40 og 49. Seks mellem 60 og 69 år er blevet konstateret smittet.

Aldersfordeling

Sådan er de nye smittede mellem 18. september og 24. september fordelt ifølge tal fra Kolding Kommune:

0-9 år: 1 smittet

10-19 år: 2 smittede

20-29 år: 11 smittede

30-39 år: 4 smittede

40-49 år: 9 smittede

50-59 år: 5 smittede

60-69 år: 5 smittede

70-79 år: 6 smittede

80-89 år: 1 smittet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce