Annonce
Kolding

To dages ventetid: Nu bliver det snart lettere at få tid til coronatest

Testcentret ved Kolding Storcenter er kun for dem, der selv har bestilt en tid til coronatest. Hvis du er blevet henvist til test af din læge, skal du køre på sygehuset. Arkivfoto: Søren Gylling
Der bliver i løbet af de næste par uger skruet op for antallet af tider til coronatest i Kolding. Driftsleder forventer, at antallet bliver øget med mellem 100 og 200 per dag.
Annonce

Kolding: Man må væbne sig med en smule tålmodighed, hvis man har planer om at bestille en tid til coronatest i Kolding.

Et besøg på www.coronaproever.dk, hvor man kan bestille tid til test ved Kolding Storcenter, hvis man ikke har corona-symptomer, afslørede mandag formiddag nemlig, at den næste ledige tid var onsdag klokken 10.10. Altså var der godt to dages ventetid.

Men det billede skulle snart gerne ændre sig, siger Peter Ivan Andersen, der er daglig driftsleder ved Testcenter Danmark. Testcentrene har nemlig fået lov til at øge antallet af tests.

- Så derfor kan vi godt åbne for lidt mere. Jeg tænker, at vi kommer til at øge med omkring 100 eller 200 pladser per dag i løbet af de næste par uger, og jeg forventer, at det primært er antallet af tests til børn, vi kommer til at øge, siger Peter Ivan Andersen.

Annonce

Søger bemanding

Sygehus Lillebælt søger i øjeblikket personale til test-teltene - som har det officielle navn Podeklinikken - der skal være med til at give en ekstra hånd, når testkapaciteten øges.

- Vores største udfordring er i øjeblikket at få bemanding nok, så vi søger podere. Det er ikke helt så nemt, for det er vagter på ti timer, og man står meget op.

I øjeblikket bliver der testet i alt 1500 borgere per dag på de to test-lokationer i Kolding ved henholdsvis sygehuset og storcentret. Omkring 500 af dem bliver testet ved storcentret.

Da Testcenter Danmark ved Kolding Storcenter blev opført tilbage i april, havde det en testkapacitet på omkring 100 per dag.

Sådan bestiller du en tid til test

Hvis du har symptomer:

Ring til din læge, der henviser dig til test.

Har du fået en henvisning, skal du altid køre på sygehuset.

Hvis du ikke har symptomer:

Gå ind på www.coronaproever.dk og login med NemID.

Har du ikke NemID, kan du bestille en tid via telefonen. Nummeret findes på www.coronaproever.dk.

Når du har logget ind, kan du frit vælge det sted, hvor du gerne vil testes. Derefter skal du vælge en dato, og så kan du vælge en tid i testcentrets åbningstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

EM I HÅNDBOLD For abonnenter

Det nye omdrejningspunkt: Vejen ind i varmen har været lang, træls og bumlet

Annonce