Annonce
Kolding

Nu bliver havfruen hel igen: Kunstner har opsporet det forsvundne hoved

Mandag får havfruen sit hoved tilbage. Hovedet har været forsvundet siden natten til onsdag. Foto: Erik Valter

Nu får havfruen i Slotssøen sit hoved tilbage. Fredag aften lykkedes det kunstner Erik Valter at opspore det hoved, der forsvandt fra hans kunstværk natten til onsdag.

Kolding: Mysteriet er løst.

Efter en detektivaktion, der er en krimibog værdig, er søhavfruens forsvundne hoved opsporet og fundet. Mandag middag får den gyldne havfrue i Slotssøen sit hoved tilbage.

Hovedet har været væk siden onsdag morgen, hvor havfruen pludselig sad hovedløs på sin sten tæt på Slotssøens søterrrasse. Her var hun nogle dage forinden blevet placeret som midlertidigt kunstværk op til Kulturnatten.

Sagen om det forsvundne hoved har fået enorm opmærksomhed, og nu bliver endnu et kapitel føjet til historien.

- Jeg fik hovedet tilbage i aftes (fredag aften red.), fortæller kunstner Erik Valter, som har lavet havfruen.

- Det har ikke lidt overlast, men det skulle lige sprayes op. Nu står det og tørrer, og mandag middag placerer jeg hovedet på havfruen igen.

Der var ikke en sjæl derude, men pludselig kom der en gammel øse kørende. En ung mand sprang ud, og jeg spurgte ham helt stilfærdigt, om han kendte noget til hovedet. Det gjorde han.

Erik Valter, kunstner
Erik Valter holdt tegneworkshop fredag til Kulturnatten. Her var det meningen, at børn skulle tegne en havfrue med hoved, men sådan blev det ikke. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce

Bag i den gamle øse

Det var Erik Valter selv, der fredag aften opsporede sit kunstværks forsvundne hoved. Det hele begyndte med, at han modtog et praj fra en bekendt.

- Jeg fik tilsendt et screenshot fra Instagram. En ung mand havde taget et billede af hovedet, fortæller Erik Valter.

På skærmbilledet kunne Erik Valter se navnet på fotografen, og han gik i gang med at få kontakt til ham. Der var ingen reaktion på henvendelsen, og derfor tog kunstneren fat i knægtens far. Det satte skred i tingene, og det ledte Erik Valter til en anden ung mand, som han mødtes med et sted i Kolding. Hvor de mødtes, ønsker Erik Valter ikke, at offentligheden skal vide, fordi han ikke vil hænge nogen ud.

- Der var ikke en sjæl derude, men pludselig kom der en gammel øse kørende. En ung mand sprang ud, og jeg spurgte ham helt stilfærdigt, om han kendte noget til hovedet. Det gjorde han, og han gik om bagved bilen og tog en sort sæk. Her lå hovedet i, fortæller Erik Valter.

- Jeg havde jo lovet at give frit lejde, hvis jeg fik hovedet leveret tilbage, så jeg sagde til dem, at hvis jeg fik hovedet, så lod vi den ligge der.

- Den unge mand var lidt slukøret, og han var ked af al den postyr, det havde skabt. Han var også ked af, at børnene ikke havde kunnet tegnet havfruen med hoved i min tegneworkshop fredag til Kulturnatten.

Annonce

Vi må gerne være tykke

Nogle har spekuleret i, om Erik Valter selv havde fjernet og gemt hovedet for at skabe opmærksomhed om kunstværket. Han ønsker at slå fast med syvtommersøm, at det altså ikke er tilfældet.

- Jeg vil jo gerne renses. Nu kan jeg bevise min uskyld. Dem, der har insinueret, at det måtte være mig, må have røde ører nu, siger han.

Manden, der tippede Erik Valter, får i øvrigt sin findeløn.

- Vedkommende skulle have en flaske Gammel Dansk, men han drikker ikke. Men han vil gerne have en af mine små figurer, så det får han, fortæller kunstneren, som håber, at debatten nu kan komme til at handle om det, der oprindeligt var målet med den buttede havfrue.

- Min idé var, at det skulle give en perfekthedsdebat. Vi må gerne være lidt ældre og lidt tykke. Jeg håber, vi kan komme tilbage til den diskussion, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Her er anklageskriftet fra slumlejren: Kurt Beier scorede over fire millioner på slaveløn til udenlandske chauffører

Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce