Annonce
Danmark

Nu bliver Holch Povlsen-børnene begravet

Foto: Kim Haugaard
De tre danske børn, der blev dræbt i terrorangrebet på Sri Lanka, bliver begravet fra Aarhus Domkirke i dag kl. 14.

Aarhus: Familien Holch Povlsen har indvilget i, at pressen lørdag følger begivenhederne uden for Aarhus Domkirke i forbindelse med begravelsen af de tre børn, som blev dræbt ved et terrorangreb i Sri Lanka i påsken.

Domprovst Poul Henning Bartholin forestår begravelsen. Den begyndte cirka klokken 14 og er sat til at vare en times tid.

Der bliver sunget tre salmer under begravelsen. Salmerne er "I østen stiger solen op" af B.S. Ingemann, "Se, nu stiger solen af havets skød" af Jakob Knudsen og "Du som har tændt millioner af stjerner" af Johannes Johansen.

Efter ceremonien er der for den nærmeste familie jordpåkastelse ved Ormslev Kirke nær Aarhus.

Det direkte signal er sat på pause, mens ceremonien i kirken finder sted. Den bliver genoptaget omkring klokken 14.50.

ritzau og gjø

Annonce

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce