Annonce
Sydjylland

Nu bliver køen snart kortere: Flere køreprøver på vej til landsdelen - men fortsat ikke nok, lyder kritikken

Med samarbejdet håber politiet og Færdselsstyrelsen at mindske køen til køreprøverne. Foto: Arkiv
Færdselsstyrelsen har nu sendt fjorten nyuddannede prøvesagkyndige ud på politigårdene, så de kan hjælpe politiet med at afvikle de mange køreprøver, der hober sig op i kø. Men det er slet ikke nok folk i forhold til problemets størrelse, siger landsdelsrepræsentant i Dansk Kørelærer Union.

Køreklar: Nu er der hjælp på vej til de mange køreskoleelever, som sidder og tripper efter at gå op til prøve og komme ud på den anden side et lille lyserødt kort rigere.

Færdselsstyrelsen sender nemlig fjorten netop færdiguddannede prøvesagkyndige rundt i politikredsene, skriver styrelsen i en pressemeddelelse. Her skal de hjælpe politiets prøvesagkyndige og biddrage til at mindske køen af kommende bilister, der for alvor er eksploderet efter coronanedlukningen.

De nyuddannede prøvesagkyndige skal hjælpe politiet de næste tre uger, indtil køreprøver overgår til Færdselsstyrelsens ressortområde den 1. oktober.

Annonce

- Det er meget tilfredsstillende, at vi i fællesskab kan sætte alle ressourcer ind, uanset hvem der har det overordnede ansvar for afvikling af køreprøverne, siger HR-direktør i Rigspolitiet Lene Linnea Vejrum i pressemeddelsen.

Både hun og Brian Paust Nielsen, der er vicedirektør i Færdselsstyrelsen, mener, at hjælpen understreger det gode og tætte samarbejde, der har været gennem hele forløbet med at overdrage opgaven fra politiet til Færdselsstyrelsen.

Tre sagkyndige til området

De fjorten prøvesagkyndige kan hver tage op mod 32 køreprøver på en uge. De kommer således til at mindske puklen med cirka 1300 prøver, inden opgaven overgår til Færdselsstyrelsen.

Det er positivt, at de har sendt de nye prøvesagkyndige ud for at hjælpe, når nu politiet ikke selv lever op til deres servicekrav. Det hjælper selvfølgelig, at der kommer fjorten flere til, men det er ikke nok i forhold til, hvor mange der venter.

Bo Gerner Jørgensen, sydjysk landsdelsrepræsentant i Dansk Kørelærer Union

Sydøstjyllands Politi og Syd- og Sønderjyllands Politi har til sammenligning omkring 40 prøvesagkyndige ansat, som altså kan tage op mod 1300 køreprøver på en uge. Det regnestykke er baseret tal fra Justitsministeriet og Færdselsstyrelsen.

Her til landsdelen kommer enten tre eller fire af de ny-uddannede prøvesagkyndige. De kommer til Esbjerg, Kolding og Aabenraa, hvor det også er meningen, de skal arbejde efter 1. oktober. De vil kunne varetage mellem 90 og 120 køreprøver i ugen.

Annonce

Ikke godt nok

På landsplan er der omkring 14.000 personer, som har været til teoriprøve, men endnu ikke til køreprøve. Det tal omfatter både dem, som ikke har taget alle deres køretimer, og dem, som blot venter på prøvetiden.

JydskeVestkysten har tidligere beskrevet frustrationen på en række af landsdelens køreskoler, hvor ventetiden synes enorm og blandt andet har ført til lukkede hold, opsagte kørelærere og elever, som ikke har nået at generhverve deres kørekort, før det blev taget fra dem.

- Det er positivt, at de har sendt de nye prøvesagkyndige ud for at hjælpe, når nu politiet ikke selv lever op til deres servicekrav. Det hjælper selvfølgelig, at der kommer fjorten flere til, men det er ikke nok i forhold til, hvor mange der venter, siger Bo Gerner Jørgensen, som er sydjysk landsdelsrepræsentant i Dansk Kørelærer Union.

Annonce

Glade for samarbejdet

Og det er netop problemer, som dem JydskeVestkysten har beskrevet, det er meningen, den nye aftale mellem politiet og Færdselsstyrelsen skal løse.

-Vi er rigtig glade for, at Færdselsstyrelsen og politiet i samarbejde har kunnet håndtere, at Færdselsstyrelsens nyuddannede køreprøvesagkyndige hjælper ude i landet, hvor vi ved, at de prøvesagkyndige, kørelærere og deres elever dagligt arbejder for at få afviklet flest mulige køreprøver, fortæller vicedirektør i Færdselsstyrelsen, Brian Paust Nielsen i pressemeddelelsen.

Færdselsstyrelsen overtager i forbindelse med ressortoverdragelsen 130 prøvesagkyndige fra politiet. Hertil har Færdselsstyrelsen i løbet af sommeren ansat cirka 80 prøvesagkyndige, hvor de fleste er erfarne tidligere kørelærere eller prøvesagkyndige.

De ny-rekrutterede prøvesagkyndige gennemgår et 7-8 ugers langt uddannelsesforløb med stor bistand fra politiet, og det er det første hold nyuddannede, der nu er klar til at give en hånd med.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år: - Min verden gik fuldstændig i sort

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Haderslev

Flere blev blitzet: Bilist kørte 150 km/t på hovedvej

Haderslev

Byråd skal beslutte sig for en naturnationalpark - og det er i sidste øjeblik

Haderslev

Stor udrykning: Brand i ældre kvindes bryggers fik beredskabet i aktion

Aabenraa For abonnenter

Efter tre års ventetid: Nu er der håb for de tissetrængende

Billund

Foredrag stiller skarpt på danske kvindeskæbner

Erhverv

Spisested er politianmeldt og har fået forbud mod at sælge mad

Danmark

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Varde For abonnenter

Vild udvikling: Det er igen blevet kanon at skyde med kanoner i Hæren

Billund For abonnenter

Hvornår skal man kunne få hjælp af det offentlige? 36-årige Lisbeth har sklerose og må klare sig selv - og det slider

Esbjerg For abonnenter

Håbløst gravearbejde i gågade rykkes: Julehandel kan foregå i rolige rammer

Annonce